Pugiliştii revin din vacanţă

Pugiliştii revin din vacanţă

Victor Cotiujanschi, liderul probei

După sărbătorile de iarnă sportivii moldoveni revin la antrenamente. Lotul naţional se va reuni marţi la Grimăncăuţi.  Antrenorul selecţionatei de seniori, Petru Caduc, va miza pe mai mulţi sportivi din Grimăncăuţi, dar şi din alte oraşe.

Cei mai puternici boxeri din Moldova vor trebui să uite de febra sărbătorilor de iarnă la începutul săptămânii viitoare, când conducerea tehnică a reprezentativei Moldovei anunţă startul pregătirilor către o nouă stagiune competiţională. Anul 2011 are o importanţă sporită pentru pugilişti, cât şi pentru sportivii din alte probe, deoarece începe lupta pentru obţinerea cotelor de participare la Jocurile Olimpice-2012 din Londra.

Antrenorul emerit Petru Caduc, care a creat un modern centru pugilistic în satul natal Grimăncăuţi (Briceni), a specificat pentru presă că „timp de aproximativ zece zile ne vom antrena la Grimăncăuţi, după care doresc să ne deplasăm în România, unde vom avea pregătiri comune cu lotul ţării vecine".

Prima competiţie din acest an la care urmează să participe boxerii tricolori va fi ediţia a 55-a a Memorialului „Istvan Bocskai", turneu care va avea loc în Debrecen (Ungaria), în perioada 8-13 februarie. La acest eveniment participă, de obicei, cei mai puternici sportivi din mai multe ţări ale Europei. După turneul din Ungaria, stafful tehnic al naţionalei Moldovei va stabili programul competiţional ulterior.

Liderii selecţionatei pugilistice sunt sportivi din Grimăncăuţi, discipoli ai lui Petru Caduc. Victor Cotiujanschi, Veaceslav Gojan, Vasile Belous şi Mihail Muntean sunt campioni ai Moldovei şi au consemnat prestaţii excelente la mai multe turnee internaţionale de prestigiu. Antrenorul de la Grimăncăuţi intenţionează, de asemenea, să îl invite în cantonamentul de pregătire şi pe talentatul boxer tiraspolean, Alexandru Râşcan, precum şi un grup de tineri din alte oraşe, care pot obţine rezultate bune pe arena internaţională.

În ultimii zece ani, antrenorul Petru Caduc a pregătit, la Grimăncăuţi, doi premianţi ai Jocurilor Olimpice - Vitalie Gruşac (2000, Sydney) şi Veaceslav Gojan (2008, Beijing) - şi doi medaliaţi la Campionatele Europene (Veaceslav Gojan şi Victor Cotiujanschi).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările