Protestatarii din scuarul Parlamentului au blocat Bulevardul Ştefan cel Mare. Dodon arată cu degetul spre Usatîi

Protestatarii din
scuarul Parlamentului au blocat Bulevardul Ştefan cel Mare. Dodon arată cu degetul spre Usatîi

Protestatarii au blocat bulevardul Ştefan cel Mare FOTO: unimedia.info

Grupurile de protestatari din faţa Parlamentului au blocat luni dimineaţă circulaţia pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală, fiind parcate zeci de maşini între străzile Bănulescu Bodoni şi Serghei Lazo. Circulaţia rutieră a fost deblocată la ora 10:30.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 11:00 Liderul PSRM, Igor Dodon, a sugerat că socialiştii nu sunt responsabili de blocarea Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. „Partidul Socialiştilor este responsabil de acţiunile de protest organizate săptămâna trecută, inclusiv blocarea regulamentară a străzilor sâmbătă în faţa partidelor din AIE. Toate acţiunile fiind perfect legal organizate de socialiştii. Restul fără comentarii...”, a comentat Dodon pe reţeaua de socializareFacebook.

Socialiştii sunt „fără comentarii”. Dodon sugerează că Bulevardul Ştefan cel Mare a fost blocat de Usatîi

UPDATE 10:30 Circulaţia rutieră din centrul Capitalei a fost deblocată. TIR-ul care blocase bulevardul central a părăsit locul incidentului.

UPDATE 10:00 Unul dintre liderii formaţiunii Partidul Nostru Ilian Caşu a declarat pentru Adevărul Moldova că bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nu a fost blocat, aşa cum scrie presa, şi că transportul va putea să circule fi în curând pe principala arteră a oraşului. Potrivit lui, camionul care a închis circulaţia s-ar fi defectat şi acum urmează să fie reparat. Totodată, Caşu a atras atenţia că acest camion face parte din arsenalul protestatarilor, fiind de acord că manifestaţia „este dezaprobată de unii cetăţeni”. „Dar aşa se întâmplă şi în ţările dezvoltate, de exemplu în Franţa. Este o metodă de protest populară”, a mai spus Ilian Caşu.

Protestul a creat incomodităţi chişinăuienilor, deplasarea transportului public şi a celui privat fiind îngreunată. Mulţi oameni au întârziat la serviciu. 

Transportul public din Chişinău, perturbat, după ce Bulevardul Ştefan cel Mare a fost blocat de protestatari

Potrivit Unimedia, protestatarii cer demisia preşedintelui Nicolae Timofti. La faţa locului sunt prezenţi oamenii legii.

Publika.md scrie că directorul Direcţiei transport electric, Gheorghe Morgoci a declarat că toate rutele de transport public au fost şi se circulă pe un traseu modificat. „Evident că este un disconfort pentru toţi şi este o situaţie stupidă. Mizăm că în ţara asta există o lege care să reglementeze astfel de situaţii. Despre blocarea bulevardului am aflat la ora 05:00, poliţia a avut grijă să ne informeze”, a menţionat Morgoci.

Liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru” a organizat la 8:15 o conferinţă de presă şi a anunţat că bulevardul Ştefan cel Mare va fi deblocat în curând, iar circulaţia rutieră va fi reluată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: