Prodecana facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Studii Europene din Repubica Moldova, reţinută de CNA

Prodecana facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Studii Europene din Repubica Moldova, reţinută de CNA

Ofiţerii CNA FOTO simbol

Prodecana facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Studii Europene din Moldova a fost reţinută marţi, 15 iunie, în urma unui denunţ depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3.000 de lei (circa 150 de euro) pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

În denunţul recepţionat, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3.000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3.000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28.000 de lei. 

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din capitală. Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările