Prezenţa tulpinii Delta în Moldova, confirmată oficial

Prezenţa tulpinii Delta în Moldova, confirmată oficial

Institutului de virusologie din Berlin a confirmat existenţa tulpinii Delta pe teritoriul Republicii Moldova. Din cele 15 probe expediate, 12 au fost confirmate ca fiind tulpina Delta, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulaţiei noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta), sau tulpina indiană, are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare faţă de tulpina iniţială şi cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Ministerul Sănătăţii îndeamnă populaţia să respecte toate măsurile aprobate de autorităţile în sănătate şi să se protejeze pe sine şi cei dragi, purtând masca de protecţie, păstrând distanţa fizică de minim 1 metru între persoane, evitând aglomeraţiile şi spălând sau dezinfectând cât mai des mâinile.

Ministerul precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluţie de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările