Moldovenii nu mai pot călători în statele spaţiului Schengen cu test negativ la COVID-19

Moldovenii nu mai pot călători în statele spaţiului Schengen cu test negativ la COVID-19

Cetăţenii Republicii Moldova şi persoanele cu reşedinţă legală în ţară vor putea efectua exclusiv călătorii esenţiale în statele spaţiului Schengen. Cel puţin în următoarele două săptămâni, nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesenţiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, statele spaţiului Schengen vor putea permite călătoriile neesenţiale ale cetăţenilor Republicii Moldova şi ale persoanelor cu reşedinţă legală în Moldova care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19. Precizările sunt făcute de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene ca urmare a excluderii Republicii Moldova de către Uniunea Europeană din lista ţărilor terţe pentru care sunt eliminate restricţiile de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătoreşte în siguranţă: MAEIE explică restricţiile de călătorie peste hotare”, precum şi verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Republica Moldova a fost inclusă, pe la 1 iulie 2021, de către Uniunii Europene pe lista ţărilor terţe pentru care sunt eliminate restricţiile de călătorie, în contextul îmbunătăţirii situaţiei pandemice aferente COVID-19. Înrăutăţirea indicatorilor epidemiologici, care are loc în ultimele săptămâni, a stat la baza excluderii Moldovei din lista respectivă. Lista este actualizată o dată la 2 săptămâni. Republica Moldova ar putea reveni pe listă atunci când situaţia epidemiologică iarăşi se va îmbunătăţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările