Moldovenii aflaţi peste hotare îşi vor putea primi pensia

Moldovenii aflaţi peste hotare îşi vor putea primi pensia

Cetăţenii Republicii Moldova domiciliaţi în afara ţării vor putea să-şi primească pensia pentru limita de vârstă. Guvernul a avizat pozitiv iniţiativa legislativă care are drept scop reducerea inechităţilor şi continuarea procesului de reformare a sistemului de pensii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a confirma că beneficiarul pensiei stabilit peste hotare este în viaţă, dar şi pentru a evita achitarea dublă a pensiei, persoana va fi obligată, odată la 6 luni, să transmită către Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) un certificat de viaţă. Acesta va fi completat şi semnat la misiunea diplomatică/oficiul consular al Republicii Moldova de pe teritoriul statului în care locuieşte persoana sau la subdiviziunile teritoriale ale CNAS din ţara noastră.
 
În cazul în care beneficiarul nu transmite certificatul în termenul indicat, CNAS suspendă plata pensiei acestuia, începând cu luna următoare după expirarea celor 6 luni. Dacă persoana va transmite certificatul după termenul de jumătate de an,  plata pensiei va fi reluată din data suspendării.
citeste totul despre: