Moldova a transmis şi a doua parte a chestionarului de aderare la UE

Moldova a transmis şi a doua parte a chestionarului de aderare la UE

Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului Comisiei Europene pentru obţinerea statutului de ţară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost transmis de către premierul Natalia Gavriliţa ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefa executivului a menţionat că sunt 33 de capitole şi peste 1800 de întrebări la care s-a muncit colectiv pentru a aduce Europa acasă, în Moldova. Premierul le-a mulţumit încă o dată tuturor celor care au contribuit la formularea răspunsurilor, pentru efortul depus şi dedicaţie. „Vrem să facem parte din Uniunea Europeană ca să consolidăm statul de drept, să construim comunităţi reziliente şi să îmbunătăţim vieţile oamenilor”, a declarat prim-ministra.

Ambasadorul Janis Mazeiks a menţionat că aceste răspunsuri sunt „un cadou bun la casă nouă”. Or, reprezentanţii UE lucrează aici, în Moldova, pentru beneficiul cetăţenilor, ca ei să aibă o viaţă mai bună, o democraţie mai bună şi relaţii apropiate de UE. „Am fost foarte impresionat că în 11 zile după ce au fost puse primele întrebări a fost prezentat un pachet detaliat de răspunsuri. Astăzi sunt şi mai impresionat, pentru că aceste şapte volume arată determinarea oamenilor din Republica Moldova să avanseze în relaţia cu UE”, a subliniat ambasadorul. Prezentă la eveniment, Ylva Johansson, comisarul UE pentru afaceri interne, a declarat că Republica Moldova a decis să avanseze pe calea aderării la Uniunea Europeană, a fost depusă cererea de aderare. „Mă bucură acest fapt şi acum accelerăm procesul pe cât de mult posibil, prin diferiţi paşi. Astăzi am observat foarte clar că Moldova aparţine familiei europene”, a spus Ylva Johansson. Pe 22 aprilie, Republica Moldova a finalizat completarea primului chestionar primit după ce ţara a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările