Medicul Mihai Stratulat: Cel puţin patru luni o să dureze carantina în R. Moldova

Medicul Mihai Stratulat: Cel puţin patru luni o să dureze carantina în R. Moldova

Pediatrul Mihai Stratulat consideră că, dacă cineva crede că situaţia de carantina o să se termine pe 15 mai, atunci când se încheie starea de urgenţă, se înşeală amarnic. În opinia sa, carantina va dura cel puţin patru luni în R. Moldova

Ştiri pe aceeaşi temă

„Totul abia începe, în această săptămână când va începe răspândirea comunitară masivă a virusului (de la rezident la rezident) şi când cei veniţi din zonele endemice grav afectate vor răspândi virusul printre rezidenţi, o să ne trezim, în următoarele săptămâni-luni cu un număr colosal de pacienţi bolnavi de Covid-19. Iar sistemul nostru medical va ceda sub presiunea adresărilor şi internărilor care vor avea loc”, a scris Mihai Stratulat pe pagina sa de Facebook.
 
În acest context, medicul a făcut un apel către cetăţeni:
 
„Dragi conaţionali veniţi recent şi cei care vor reveni în ţară, staţi acasă, respectaţi autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile. Dragi cetăţeni care sunteţi acasă, nu contactaţi cu nimeni revenit recent în ţară. Evitaţi locurile publice şi mai cu seamă aglomeraţiile, dacă nu aveţi o necesitate urgentă, în caz contrar păstraţi distanţarea socială 1-3 metri. Dacă sunteţi în locuri publice, purtaţi masca, indiferent că sunteţi bolnavi sau sănătoşi (30% din cei bolnavi de Covid-19 sunt asimptomatici), asta o să vă ajute să nu infectaţi şi să nu fiţi infectat. Spălaţi-vă mai des pe mâini sau folosiţi dezinfectant de mâini pe baza de alcool, ori de câte ori aveţi posibilitatea, mai cu seamă când vă întoarceţi acasă”.

Amintim că, anterior, Mihai Stratulat declara că se face prea multă panică în jurul coronavirusului şi că acesta nu este mai contagios decât rujeola.

Amintim că bilanţul total în Republica Moldova a persoanelor contaminate cu coronavirus este de 353. În 72 de cazuri este vorba de importul de coronavirus, iar în 281 - transmitere locală.

De menţionat că, până la ora actuală, trei pacienţi au decedat, iar 22 au fost vindecaţi.

În total, în Republica Moldova au fost înregistrate patru decese cauzate de COVID-19. Într-un caz, o persoană a murit la un spital din regiunea transnistreană, pe 29 martie.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: