Ex-director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii, reţinut de CNA

Ex-director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii, reţinut de CNA

Un fost director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii din Chişinău a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi chişinăuieni 22 de mii de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit denunţătorilor, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige procesul de judecată în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gheorghe Asachi. În fapt, locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutul imobilului – din cămin aflat în gestiunea Centrului de Excelenţă în Construcţii, în bloc de locuit, pentru a putea privatiza încăperile.

Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Din spusele denunţătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22 de mii de euro pentru a rezolva dosarul.

CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar în dimineaţa zilei de luni, 18 ianuarie, l-au reţinut pe suspect. Acesta este cercetat penal, fiind plasat în izolator şi riscă până la şapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările