Doi moldoveni, blocaţi în provincia Hubei din China din cauza noului virus

Doi moldoveni, blocaţi în provincia Hubei din China din cauza noului virus

Ambasada Republicii Moldova la Beijing a fost contactată de doi cetăţeni ai Republicii Moldova care au comunicat că se află blocaţi pe teritoriul oraşului Wuhan, provincia Hubei, unde este restricţionat accesul de intrare şi ieşire. Ca urmare, Ambasada a contactat autorităţile chineze în vederea obţinerii permisiunilor de părăsire de către moldoveni a oraşului aflat în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Despre aceasta anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării europene într-un comunicat de presă emis în legătură cu declanşarea epidemiei de coronavirus de tip nou în Republica Populară Chineză, transmite IPN.

Alte două familii de moldoveni, care locuiesc în alte provincii chineze, neafectate de focarul coronavirus, şi-au exprimat dorinţa de a părăsi teritoriul Chinei în vederea evitării posibilei contaminări.

Conform datelor MAIE, în China sunt în jur de 300 de cetăţeni ai Republicii Moldova. 134 sunt persoane care îşi fac studiile, 115 au domiciliul stabilit în această ţară, ceilalţi având şedere temporară.

Potrivit ultimelor informaţii, numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus de tip nou a atins cifra de 4474, iar numărul persoanelor decedate este de 106. Ministerul de Externe reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză şi recomandă cetăţenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat pentru presă că, acum o zi, a fost convocată şedinţa lărgită a Comisiei pentru situaţii excepţionale şi urgenţe de sănătate publică a Ministerului. Fiecare autoritate a menţionat măsurile pe care le întreprinde pentru controlul noului tip de virus. Potrivit ministrei, Republica Moldova se ghidează de recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „La etapa respectivă nu avem niciun caz înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova de infectare cu acest virus de tip nou”, a mai spus ministra.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: