Doar 11% din cetăţenii R. Moldova, vaccinaţi împotriva COVID-19

Doar 11% din cetăţenii R. Moldova, vaccinaţi împotriva COVID-19

Autorităţile din sănătate de la Chişinău au publicat marţi, 15 iunie, datele actualizate despre evoluţia procesului de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova. Până la acest moment, puţin peste 11% din moldoveni au fost imunizaţi, deşi campania de vaccinare a început pe 2 martie 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au comunicat că Moldova a recepţionat în total 1.032.790 de doze de vaccinuri. Prima doză de vaccin a fost administrată la 385.969 de persoane (11%), iar rapelul a fost făcut de 152.910 de persoane (circa 5%).

Printre persoane imunizate, 60% sunt bărbaţi, iar 80% sunt persoane cu vârsta peste 40 de ani.

Doar 364 de persoane s-au infectat după ce au fost vaccinate, ceea ce reprezintă 0,1% din totalul moldovenilor imunizaţi.

Autorităţile din sănătate susţin că în 95% de cazuri au fost reacţii adverse uşoare şi doar în 5% de cazuri - reacţii adverse moderate.

Rata de imunizare în rândul lucrătorilor medicali arată mult mai bine. Peste 90% din cadrele medicale au fost deja vaccinate. În ultima săptămâna nu a fost înregistrat niciun caz de infectare în rândul personalului medical.

Autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze, pentru a ajunge la rata de 70% din populaţie vaccinată şi în aşa fel de a învinge lupta cu pandemia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările