Decretul privind numirea lui Pavel Filip în calitate de candidat la funcţia de premier, contestat la Curtea Constituţională

Decretul privind numirea lui Pavel Filip în calitate de candidat la funcţia de premier,
contestat la Curtea Constituţională

Socialiştii au depus sesizările la Curtea Constituţională  FOTO: Facebook/Igor Dodon

Socialiştii au depus luni, 17 ianuarie, mai multe sesiszări la Curtea Constituţională prin care cere verificarea legitimităţii decretului şefului statului privind desemnarea lui Pavel Filip în calitate de premier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, argumentele care se conţin în sesizarea privind verificarea constituţionalităţii decretului preşedintelui Nicolae Timofti prin care l-a desemnat pe Pavel Filip candidat la funcţia de premier se bazează pe faptul că majoritatea parlamentară trebuie formată din fracţiuni nu din grupuri de deputaţi.

De asemenea, Dodon a declarat că a cerut să fie verificat şi faptul dacă tentativa de numire a lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru nu a fost consumată. „Am adus argumentele că această tentativă nu este consumată, deoarece nu a fost acordat votul de încredere. Eu am semnat un demers către preşedintele Nicolae Timofti prin care aducem toate argumentele pentru ca să fie anulat decretul desemnare a lui Pavel Filip la funcţia de premier. I-am cerut Curţii ca până la examinarea sesizării noastre să suspende acest decret, să nu avem situaţia ca să fie convocată de urgenţă şedinţa Parlamentului”, a precizat Igor Dodon.

Socialiştii susţin că dacă solicitările lor nu vor fi acceptate, vor organiza proteste de amploare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările