Cum a devenit Vladimir Plahotniuc milionar în euro

Cum a devenit Vladimir Plahotniuc milionar în euro

Vladimir Plahotniuc / Vladimir Ulinici / Vlad Ulinici

Oligarhul moldovean figurează încă în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al „Victoriabank", una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova. În decembrie 2010, după ce a fost ales deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului, acesta a anunţat că renunţă la funcţie.

Mai citește:

EXCLUSIV: Vladimir Plahotniuc este „fantoma" cu dublă identitate din Republica Moldova. Demnitarul apare în documentele oficiale ale României cu o altă identitate, Vlad Ulinici

Top 10 cei mai bogaţi deputaţi moldoveni


Averea lui Plahotniuc este cotată la 300 de milioane de dolari în topul averilor publicat de revista ucraineană de business „Delo", în august 2010. Cel mai bogat dintre cei 101 deputaţi din Parlamentul Moldovei, Plahotniuc a adunat în doi ani, numai din salarii, 270 de mii de euro.

Banii i-au venit atât de la „Victoriabank", cât şi de la compania „Petrom Moldova", unde figurează ca vicepreşedinte al CA.

Deşi nu apare în actele firmelor, presa de la Chişinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deţine cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil". Tot despre el s-a mai scris că are Hotelul „Codru" din Chişinău, Compania de Asigurări „Asito", clubul de noapte „Drive", posturile TV Prime şi 2 Plus şi radioul Prime FM din Moldova.


PROMOVAT CA FILANTROP

Înainte de parlamentarele din 2010, Vladimir Plahotniuc a fondat Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi Fundaţia de caritate „Edelweiss". La inaugurarea asociaţiei pentru oamenii de afaceri moldoveni, milionarul l-a avut drept invitat de marcă pe Dominique de Villepin, fost premier al Franţei.

Imediat după fondarea celor două organizaţii, politicianul a avut nenumărate apariţii TV, în care îşi promova o imagine de filantrop.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările