Cazuri de boli diareice acute, depistate la o grădiniţă din Chişinău

Cazuri de boli diareice acute, depistate la o grădiniţă din Chişinău

FOTO arhivă

Cinci cazuri de boli diareice acute s-au înregistrat printre copiii grădiniţei nr. 113 din Chişinău. În perioada 7 – 13 decembrie, patru copii s-au îmbolnăvit de gastroenterocolită acută şi un copil a suferit o toxiinfecţie alimentară. Vârsta copiilor bolnavi este între doi şi şase ani, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii menţionează într-un comunicat de presă că în prezent starea de sănătate a copiilor este satisfăcătoare. Patru dintre aceştia au fost spitalizaţi, iar unui copil i se administrează tratament în condiţii de ambulatoriu.

În urma unui control inopinat efectuat la grădiniţa respectivă, specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au constatat mai multe nereguli: suprasolicitarea instituţiei cu 40%, utilizarea veselei şi inventarului de tranşare deteriorat şi prelucrat necalitativ. De asemenea, au fost cazuri când pe parcursul zilei apăreau semne clinice de boală diareică acută, iar copiii nu erau izolaţi la timp, ceea ce constituie o sursă de infecţie.

Pentru încălcările depistate, pe numele persoanelor de răspundere au fost întocmite procese-verbale de contravenţie administrativă în domeniul sanitaro-epidemiologic. Totodată, activitatea grupei nr.1 (creşă) a fost sistată, iar cercetarea epidemiologică şi supravegherea medicală continuă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările