Autorităţile din sănătate din Chişinău îşi propun o rată de vaccinare în Capitală de 70% până la sfârşitul lunii martie

Autorităţile din sănătate din Chişinău îşi propun o rată de vaccinare în Capitală de 70% până la sfârşitul lunii martie

Autorităţile municipale din sănătate îşi propun să atingă până la sfârşitul lunii martie o rată de vaccinare anti-COVID de circa 70% în Chişinău. Subiectul a fost discutat luni, 3 ianuarie, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială, Boris Gîlca, a declarat că vaccinarea împotriva noului coronavirus rămâne o prioritate. Prognozele specialiştilor anticipează un nou val care ar putea fi provocat de tulpina Omicron. „Mobilitatea înainte de sărbători, perioada lunii decembrie, după sărbători, aglomeraţiile din aeroport, când vin patru-cinci rute şi stau toţi grămădiţi, nu este altceva decât un experiment de răspândire epidemiologică a COVID. Cu regret, experţii ne spun că vom avea foarte curând, început de ianuarie, sfârşit de ianuarie – început de februarie, o izbucnire a noii tulpini”, a notat Boris Gîlca. În municipiul Chişinău rata de vaccinare este de 43%. „Da, este cea mai înaltă rată, dar este încă insuficientă”, precizează şeful Direcţiei. El a mai spus că au fost stabilite deja adresele unde vor staţiona, pe parcursul lunii ianuarie, cele două puncte mobile de imunizare. Bilanţul cazurilor de COVID-19 în ţară a depăşit 376 de mii de la începutul pandemiei. Mai bine de 10 mii de oameni au murit.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările