Aureliu Ciocoi: Se atestă o situaţie alarmantă privind afectarea copiilor de COVID-19

Aureliu Ciocoi: Se atestă o situaţie alarmantă privind afectarea copiilor de COVID-19

Aurel Ciocoi gov.md

Se atestă o situaţie alarmantă în ceea ce priveşte afectarea copiilor de COVID-19. Astfel, 12 528 de copii s-au îmbolnăvit, 53% dintre aceştia fiind cu vârsta de la 11 la 17 ani. Declaraţia a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi bănuieşte că această creştere a numărului de cazuri este efectul tulpinii britanice COVID-19. „Până a importa tulpina britanică în Moldova, copiii practic nu manifestau boli COVID-19”, a precizat premierul interimar.

Totodată, susţine el, grav este şi cifra mare de gravide care suferă de această boală. Este vorba de 973 de femei care aşteaptă să aducă copii pe lume.

Premierul interimar mai spune că, din incidenţa calculată actualmente, Republica Moldova, la capitolul de noi infectări se plasează pe locul 18 din Europa, iar la capitolul mortalitate este pe locul 16.

Până astăzi mai bine de 61 de mii de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova, exceptând cetăţenii moldoveni care sunt peste hotare.

Bilanţul cazurilor de COVID-19 în ţară a depăşit 240 de mii. Internaţi sunt mai bine de 3,6 mii de pacienţi, dintre care 316 în stare extrem de gravă, 55 pacienţi fiind conectaţi la aparate de respiraţie asistată. În total, mai mult de 220 de mii de oameni au fost trataţi de COVID-19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările