Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2019

Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2019

Cei mai buni jurnalişti ai anului 2019 au fost premiaţi în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediţia a 25-a, organizată pe 19 decembrie, la Chişinău. În cadrul acestei ediţii a Galei au fost oferite zece premii la şapte categorii: editorial, fotografie, investigaţie, longread, podcast, reportaj video şi presa scrisă. De asemenea au fost acordate şi cinci premii speciale, transmite IPN.

Premiul pentru cel mai bun editorial a fost ridicat de Anatol Moraru de la Portalul NordNews. La categoria investigaţie câştigători au fost desemnaţi Ilie Gulca şi Mădălin Necşuţu de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, precum şi portalul RISE Moldova.

Cel mai bun reportaj video a fost cel realizat de Viorica Tătaru de la TV8. Tot aici a fost premiat Nicu Guşan, realizatorul emisiunii „Pur şi simplu” la Radio Europa Liberă. Din presa scrisă s-a remarcat Aliona Ciurcă de la Ziarul de Gardă.

Podcastul anului a fost desemnat podcastul „Bilet în Parlament”, realizat de Felicia Nedzelschi şi Ştefan Grigoriţă de la portalul Agora. Pentru longread a fost premiată Olga Gnatcova, de la Portalul NewsMaker, dar şi portalul Oameni şi Kilometri.

Premiul pentru fotografie a fost decernat Elenei Covalenco de la Agenţia de presă IPN pentru reportajul realizat în cadrul proiectului Oameni şi Kilometri.

De premii speciale s-a învrednicit Diana Popa, TV8 – speranţa anului. Cel mai bun blog a fost desemnat Teotitude.com al Dianei Guja. Evoluţia anului a fost desemnat portalul NordNews. Pentru jurnalism inovativ au fost premiate Ziarul de Gardă şi SP Bălţi. Premiul de excelenţă i-a revenit lui Vladimir Beşleagă.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost oferită Bursa Centrului de Jurnalism Independent în valoare de o mie de euro. Aceasta i-a fost acordată studentei Ilinca Televca, pentru performanţe academice şi implicare în activităţi extracurriculare de promovare a jurnalismului de calitate.

Gala „Jurnaliştii Anului” este organizată anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău. Scopul principal al acestei acţiuni este de a susţine şi încuraja eforturile jurnaliştilor de a face presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările