Asistenţă stomatologică gratis pentru copii şi proteze mamare de la Stat pentru pacientele cu sânii extirpaţi

Asistenţă stomatologică gratis pentru copii şi proteze mamare de la Stat pentru pacientele cu sânii extirpaţi

Femeile care au fost supuse operaţiilor de masectomie vor primi implanturi mamare gratis, prin CNAM Foto: Adevărul

Guvenul a aprobat astăzi o modificare a Legii cu privire la ocrotirea sănătăţii, prin care minorii de până la 12 ani sunt trataţi gratuit, iar femeile cu cancer mamar pot primi implanturi de la Stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii cu vârsta de până la 12 ani vor beneficia de asistenţă stomatologică gratis, din contul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. În plus, vor fi oferite gratuit şi proteze mamare pentru reconstrucţia sânului, în cazurile de cancer mamar tratate chirurgical.

Guvernul a avizat astăzi modificarea articolului 20 din Legea cu privire la ocrotirea sănătăţii, care prevede contribuţia statului la evitarea afecţiunilor de sănătate şi a consecinţelor acestora asupra copiilor şi femeilor. 

Astfel, femeile care au suferit o mastectomie vor avea posibilitatea să se reintegreze în societate şi să revină la modul de viaţă pe care l-au avut înainte de intervenţie. Aplicarea acestei prevederi nu va avea impact major asupra fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală.

Cea mai frecventă cauză în rândul femeilor diagnosticate cu cancer o constituie cancerul mamar. Conform datelor statistice, în Republica Moldova se află la evidenţă peste 9.000 de paciente cu această maladie. Anual sunt depistate 900 de femei cu neoplasme la sân. Aproximativ 600 dintre acestea suportă mastectomie, tratament chirurgical cu impact psihologic negativ asupra stării de spirit a femeii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările