Angajaţii de la CFM au protestat, în ploaie, în faţa Guvernului

Angajaţii de la CFM au protestat, în ploaie, în faţa Guvernului

FOTO IPN

Câteva sute de angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” au protestat, sâmbătă, în faţa Guvernului. Angajaţii sunt nemulţumiţi de întârzierile salariale şi solicită achitarea restanţelor, transmite IPN.

Ion Zaporojan, preşedintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor, a declarat că feroviarii nu au revendicări politice. Tot ceea ce-şi doresc este să li se respecte drepturile. Acesta spune că toate sindicatele sunt alături de angajaţii CFM şi au un document de susţinere din partea sindicatelor statelor CSI.
 
Sindicalistul Oleg Stati a remarcat că, din ce-şi aminteşte, este prima oară când sindicaliştii feroviari sunt cu mâna întinsă, iar acesta nu este un lucru bun pentru Moldova. Acesta zice că toate sindicatele sunt alături de angajaţii Căii Ferate. „Omul de la Calea Ferată nu ştie ce va fi mâine cu dânsul”, a spus Oleg Stati.
 
Luând cuvântul în faţa mulţimii, Galina Proca, lider sindical, a declarat că Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia sunt cei trei piloni pe care se ţine ţara, iată de ce revendicările le sunt adresate: „să  fie scos şomajul tehnic, oamenii să primească salariile la timp şi recompense pentru că au fost reţinute atât de multă vreme”.
 
Angajaţi ai căilor ferate din Ocniţa şi Ungheni spun că salariile le sunt reţinute de patru luni şi se intră în luna a cincea. Aceştia zic că primesc aproximativ 2700-2800 de lei pe lună.
 
În faţa protestatarilor a venit directorul CFM, Iurii Topala. Acesta afirmă că restanţele salariale către cei peste 9200 de angajaţi sunt în jur de 112 milioane de lei. Întrebat în cât timp evaluează achitarea restanţelor salariale, directorul CFM spune că este realist şi crede că într-o perioadă de aproximativ 15-20 de luni. În acelaşi context, Iurie Topală spune că întreprinderea pe care o conduce face zilnic plăţi pentru salarii şi poate demonstra acest lucru prin dispoziţiile de plată pe care le semnează.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: