Ana Ursachi: Dosarul intentat pe numele meu face parte dintr-un scenariu al procurorului Eduard Harujen, pentru a-l impresiona pe Plahotniuc

Ana Ursachi: Dosarul intentat pe numele meu face parte dintr-un scenariu al procurorului Eduard Harujen, pentru a-l impresiona pe Plahotniuc

FOTO arhivă

Avocata Ana Ursachi, învinuită de procurori de complicitate la un omor comis cu 20 de ani în urmă, declară că procurorii au descins ilegal în noaptea de 21 noiembrie cu percheziţii la domiciliul părinţilor ei. Procuratura Generală confirmă efectuarea percheziţiei, dar susţine că totul s-a desfăşurat conform legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ana Ursachi a declarat într-o conferinţă de presă realizată prin Skype că procurorul Dumitru Ştefîrţă, asistat de poliţişti, a dat buzna noaptea în apartament, fără ca să aibă un mandat de percheziţie eliberat de către instanţa de judecată. 

„Ei au deconectat lumina electrică de la panoul de pe scară, iar când tatăl meu a deschis uşa, au năvălit în casă. Procurorul a efectuat percheziţia în lipsa avocatului şi după ora 22.00, ceea ce este interzis prin lege”, a subliniat avocata.

Ea a infirmat că ar fi fost depistate mai multe înregistrări video cu material compromiţător la adresa unor politicieni, precum scriau unele instituţii de presă.

Ana Ursachi menţionează că dosarul intentat pe numele ei, dar şi percheziţia nocturnă, fac parte dintr-un scenariu al procurorului general interimar, Eduard Harujen, pentru a-l impresiona pe Vladimir Plahotniuc în lupta pentru funcţia de procuror general.

Procurorul Dumitru Ştefîrţă a negat acuzaţiile Anei Ursachi: „Totul s-a desfăşurat conform legii”.

Amintim că dosarul în care este vizată Ursachi a fost intentat 20 de ani în urmă, ea fiind atunci suspectată că ar fi fost complice la omorul unei femei, cu scopul de a o deposeda de apartament. Dosarul a fost clasat atunci din lipsă de probe, însă recent, după aparaţia în presă a unui reportaj despre trecutul avocatei, apare un martor care vorbeşte despre faptul că Ana Ursachi s-ar face vinovată de acea crimă. Acest lucru ar fi servit temei pentru Procuratura Generală să redeschidă dosarul, în timp ce avocata afirmă că s-a făcut ilegal, deoarece termenul de prescripţie este depăşit. Ursachi pledează nevinovată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările