UPDATE Alertă falsă cu bombă la Primăria Chişinău. Poliţia a identificat un suspect

UPDATE Alertă falsă cu bombă la Primăria Chişinău. Poliţia a identificat un suspect

FOTO Adevărul

Angajaţii de la Primăria Capitalei au fost evacuaţi din imobil vineri, 8 aprilie, după o alertă cu bombă. Echipele de genişti au ajuns la faţa locului pentru a verifica dacă în clădire sunt explozive.

Alerta cu bombă de la Primăria Capitalei a fost falsă. După mai multe căutări, geniştii nu au găsit niciun obiect suspect în incinta instituţiei, iar angajaţii au revenit în birouri. Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie, Natalia Stati, a declarat că a fost identificat un suspect.
 
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, condamnat anterior pentru cazuri similare. Potrivit oamenilor legii, acesta ar fi sunat de la un telefon fix, în jur de ora 12.00, la 902 şi a declarat că la intrarea în sediu este plasat un obiect exploziv.
 
Dacă va fi găsit vinovat de comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism, bărbatul riscă amendă în mărime de la 4 la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.


Solicitat de IPN ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat pentru IPN că în jur de ora 12.00, un bărbat necunoscut a sunat la 902 şi a declarat că la intrarea în sediu este plasat un obiect explozibil.

 
La ora transmiterii ştirii, geniştii verifică subsolurile şi birourile Primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: