În Georgia nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19. Care este explicaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

În timp ce aproape toate ţările din lume înregistrează zeci, sute şi chiar mii de decese cauzate de COVID-19, Georgia, un stat din fosta Uniune Sovietică cu o populaţie de 3,7 milioane de oameni, nu a raportat până în acest moment niciun deces provocat de coronavirus.

Premierul georgian, Giorgi Gakharia, spune că lipsa de decese se datorează măsurilor întreprinse la timp de autorităţile de la Tbilisi. Potrivit lui, un element cheie al numărului scăzut de cazuri de infectare cu COVID-19 constă în faptul că Georgia a interzis zborurile din zonele afectate de coronavirus încă în luna ianuarie.

„Am întreprins acţiuni decisive devreme, fără nicio ezitare. Nu numai că am început să măsurăm temperatura corpului tuturor celor care intrau în ţară, dar, începând cu 28 ianuarie, am interzis zborurile din toate ţările unde apăreau focare de coronavirus, ceea ce a dus la o sistare completă a fluxului de călători, a spus Giorgi Gakharia într-un interviu pentru FoxNews.

Începând cu 22 ianuarie, autorităţile de la Tbilisi şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscul la care se expun prin călătoriile spre Wuhan. Din 26 ianuarie, toate persoanele care reveneau din China erau verificate dacă nu prezintă simptome de COVID-19.

Premierul georgian a precizat că şcolile din Georgia au fost închise la mijlocul lunii martie. Totodată, atunci au fost restricţionate întrunirile publice.

„COVID-19 îşi va lăsa amprenta uriaşă asupra modului nostru de viaţă de zi cu zi şi a comportamentului nostru social. Cu siguranţă, va avea un efect extrem de negativ asupra economiei mondiale - comportamentul pieţei este o dovadă clară în acest sens. Desigur, măsurile pe care le-am întreprins au avut un impact economic. Ca aproape toate ţările, am instituit distanţarea socială şi am închis întreprinderile neesenţiale din întreaga ţară”, a mai spus prim-ministrul Georgiei.

În total, până pe 3 aprilie, în Georgia au fost raportate 148 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 27 de pacienţi au fost vindecaţi. Primul caz de coronavirus a fost înregistrat în Georgia pe 26 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite