În Chişinău au fost instalate corturi pentru testarea cetăţenilor la COVID-19

În Chişinău au fost instalate corturi pentru testarea cetăţenilor la COVID-19

În Chişinău au fost amplasate 16 corturi în care se vor face teste COVID-19. Corturile pot fi găsite în preajma centrelor medicilor de familie şi a patru centre de consultanţă şi diagnostic. Aici vor fi testate persoanele cu simptome, în baza biletelor de trimitere, eliberate de medicul de familie sau alt lucrător medical împuternicit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testarea este gratuită şi nu se va face pentru scopuri personale, cum ar fi necesitatea de a pleca peste hotare, transmite IPN. Şeful adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alexei Lavrinenco, a declarat că aceste corturi sunt amplasate la solicitarea Primăriei municipiului Chişinău. Este vorba despre un suport pentru a diminua din presiunea pe sistemul medical. Corturile, puse la dispoziţia centrelor medicale, au lumină şi încălzire. De asemenea, la necesitate, IGSU va asigura personal tehnic. Alexandru Barbăroşie, vicedirector medical la IMSP AMT Centru, a menţionat că gestul de sprijin din partea administraţiei publice locale şi IGSU este unul semnificativ. Or, în ultimele zile instituţia se confruntă cu un flux sporit de adresări din partea cetăţenilor. Şi, potrivit protocolului, în cazul în care persoana se adresează cu simptome, trebuie să fie asigurată testarea la COVID-19. De exemplu, în doar jumătate de zi, în incinta instituţiei medicale, au fost testate 140 de persoane, atât cu teste rapide, cât şi PCR. În zilele următoare se estimează o creştere a numărului de adresări. Până în prezent, în ţară s-au înregistrat peste 409 mii de infectări COVID-19, dintre care 2400 – duminică. Doar pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate 8 897 de teste, dintre care 3923 sunt teste rapide. Numărul total de teste efectuate de la începutul pandemiei, este de peste 2,6 milioane. Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus, în ţară, a depăşit 10,5 mii cazuri.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările