În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie

În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie

În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie, a comunicat, luni dimineaţă, preşedintele Igor Dodon, după şedinţa conducerii de vârf a ţării. Şeful statului a anunţat că decizia a fost luată în urma riscurilor de viituri şi inundaţii pe râurile Prut şi Nistru din cauza ploilor abundente care au avut loc în nordul ţării şi în ţările vecine, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimii 12 ani, după ultima viitură nu s-au făcut investiţii serioase în restabilirea digurilor de protecţie. De aceea, împreună cu prim-ministrul am discutat acest subiect şi s-a luat decizia, s-au dat indicaţiile de rigoare, ca în regim de urgenţă să facem evaluarea şi să preconizăm, să prevedem în buget bani pentru restabilirea digurilor”, a menţionat preşedintele.

Igor Dodon a precizat că se face şi evaluarea terenurilor care au fost inundate. La momentul actual, pe râul Prut sunt 642 de hectare, iar pe Nistru – 84 de hectare de terenuri agricole care au fost inundate.

Adâncimea râului Nistru, la Otaci, este de 4,5 metri, iar Prutul, la Lipcani, are 6,1 metri. Situaţia de risc se menţine pe Nistru la Ştefan Vodă şi pe Prut la Cahul.

https://www.ipn.md/ro/in-bugetul-de-stat-vor-fi-preconizati-bani-pentru-7967_1074496.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: