Trei oraşe din Sălaj scapă de carantină. Ce restricţii rămân în vigoare

Trei oraşe din Sălaj scapă de carantină. Ce restricţii rămân în vigoare

Trei oraşe din Sălaj au stat 28 de zile în carantină FOTO Arhivă

Măsura carantinei zonale a celor trei oraşe sălăjene a fost luată în 5 noiembrie, pe fondul creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19, şi a fost prelungită cu alte 14 zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj a stabilit că cele 28 de zile de carantină zonală au fost suficiente pentru municipiul Zalău şi oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei.

O decizie în acest sens a fost luată în cursul zilei de miercuri, 2 decembrie, în condiţiile în care numărul cazurile de infectare cu noul coronavirus s-a redus semnificativ. Astfel, carantina se ridică joi, 3 decembrie, ora 5.00. Autorităţile au anunţat, însă, că rămân în vigoare o serie de restricţii. Astfel, sunt interzise spectacolele, concertele şi orice eveniment cultural în aer liber, rămân închise restaurantele şi cafenelele, precum şi sălile de jocuri de noroc. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise şi deschise, slujbele religioase se pot desfăşura numai cu respectarea regulilor sanitare, nu sunt permise evenimentele private - nunţi, botezuri, mese festive - în spaţii închise ori deschise. De asemenea, este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţi aceleiaşi familii.

În 5 noiembrie, la intrarea în carantină, municipiul Zalău avea o incidenţă a infectărilor de 9,34 la mie, în prezent acest indicator fiind de 4,08 la mie. În Cehu Silvaniei, rata infectărilor a scăzut la 3,88, de la 10,38, în timp ce în Jibou a ajuns la 2,71, de la 8,63.
De la debutul pandemiei, în Sălaj au fost înregistrate 5.561 cazuri de COVID-19, dintre care 145 de decese.

Vă mai recomandăm:

FOTO Închiderea pieţelor naşte revoltă la Zalău. „Ne scot afară ca pe câini”

Revoltă după închiderea sălilor de fitness în carantină. „Am fost vizaţi aleatoriu şi închişi abuziv“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările