Tânără cercetată penal pentru că şi-a abandonat bebeluşul pe o pubelă. Cum a ieşit totul la iveală după şase ani

Tânără cercetată penal pentru că şi-a abandonat bebeluşul pe o pubelă. Cum a ieşit totul la iveală după şase ani

La şase ani după ce şi-a abandonat bebeluşul, s-a căsătorit cu tatăl copilului FOTO Facebook.com

O sălăjeancă este cercetată penal pentru rele tratament aplicate minorului după ce în urmă cu şase ani, la aproximativ două săptămâni după ce a adus pe lume o fetiţă, şi-a abandonat nou-născutul pe o pubelă din Oradea.

Cazul incredibil a ajuns în atenţia anchetatorilor la începutul anului 2013, atunci când un orădean a descoperit pe o pubelă din Oradea un bebeluş, scrie ebihoreanul.ro.
Potrivit sursei citate, sălăjeanca Brigitta S., pe atunci elevă la un liceu din Zalău, a rămas însărcinată cu iubitul său, cel care între timp i-a devenit şi soţ. Adolescenta ar fi reuşit să ascundă sarcina de familie şi a decis să nască în Oradea, departe de cei care o cunoşteau.

La internare, nu a prezentat actul de identitate, astfel că după ce a născut a fost obligată să completeze un formular în care a trecut datele ei şi ale tatălui bebeluşului, precum şi numele fetiţei, după care i s-a făcut o fotografie, care a fost ataşată la dosarul medical.

La scurt timp după externare, Brigitta a decis să renunţe la pruncul său, abandonându-l în miezul iernii, pe o pubelă din Oradea.
De atunci au trecut 6 ani, iar cercetările făcute de oamenii legii s-au dovedit a fi zadarnice. Până recent, când sălăjeanca şi iubitul său, care între timp a absolvit Asistenţa Medicală Generală la Universitatea de Medicină şi Farmacia Cluj-Napoca, au decis să îşi unească destinele. Tânăra s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Zalău, pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate, moment în care funcţionarii i-au cerut să prezinte şi certificatul de naştere al fetiţei. Ce nu ştia Brigitta S. la momentul în care şi-a abandonat copilul este că în situaţii precum cea a fiicei sale, procedurile legale de înregistrare a nou-născuţilor se fac din oficiu, maxim 30 de zile de la naştere, de către asistentul social din Maternitate.
Procurorii sălăjeni au intrat pe fir şi au deschis dosar penal, tânăra fiind acuzată de rele tratamente aplicate minorului, faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În ceea ce o priveşte pe fetiţa celor doi, sursele ebihoreanul.ro spun că a fost mai întâi dată în plasament, iar mai apoi adoptată de o familie din Oradea.
Contactacţi de către reporterul "Adevărul", reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au confirmat că au în lucru un astfel de caz, însă au refuzat să ofere mai multe detalii, pentru nu periclita ancheta, a nu prejudicia măsurile de protecţie a tinerilor şi a nu aduce atingere interesului legitim al persoanelor implicate. Surse judiciare susţin că tânăra nu ar fi acţionat de una singură, ci susţinută de tatăl copilului, şi el luat în vizor de către procurori.

Mai puteţi citi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: