Sălaj: „Mascaţii“ au capturat ţigări de peste 1,2 milioane lei

Şapte contrabandişti de ţigări, dintre care trei din Sălaj, au fost reţinuţi şi au fost trimişi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.„Mascaţii“ au descins ieri în 23 de locuinţe din judeţele Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, iar în urma percheziţiilor au confiscat mai mult de 127.000 de pachete de ţigări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti, jandarmi, inspectori ANAF, comisari de la Garda Financiară şi procuri au descins ieri, la primele ore ale dimineţii, în casele a 23 de persoane bănuite că ar fi implicate în contrabanda cu ţigări. Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Iosif Ghiurca, a declarat, astăzi, că acţiunea a fost organizată pe raza a trei judeţe: Sălaj (în Jibou şi satele din jur), Satu Mare şi Maramureş. Captura de ţigări de contrabandă este impresionantă.

Captură record pentru Sălaj

„Au fost confiscate peste 127.000 de pachete de ţigări, care proveneau din Ucraina, Rusia şi din duty-free. Valoarea ţigărilor de contrabandă depăşeşte 1,2 milioane de lei. Depozitul principal era în Satu Mare, iar de acolo ţigările erau distribuite în toate cele trei judeţe şi vândute prin târguri, la colţ de stradă sau chiar în unităţi de alimentaţie publică”, a explicat Ghiurca.

Ţigările au fost găsite dosite prin locuinţe, dar şi în autoturisme, poliţiştii confiscând şi trei maşini toate prevăzute cu locuri special amenajate pentru ascunderea pachetelor. Pe lângă ţigări, poliţiştii au mai confiscat şi aproximativ 700 de litri de alcool (rafinat şi lichior), 60.000 de lei, un pistol cu aer comprimat şi o sabie ninja.

Traficanţii vindeau ţigările şi pe datorie, anchetatorii găsind şi caiete unde erau trecute sumele de bani datorate de cei care cumpărau ţigări.

„Putem spune că e cea mai mare captură făcută vreodată, cel puţin în judeţul Sălaj. În urma acestor percheziţii şi a declaraţiilor luate de la cei implicaţi în contrabandă au fost reţinute şapte persoane, trei din Sălaj şi câte două din Maramureş şi Satu Mare”, mai spune şeful Poliţiei Sălaj.

Riscă 15 ani de închisoare

În această după amiază, cei şapte contrabandişti reţinuţi vor apărea în faţa judecătorilor din Jibou, cu propunere de arestare preventivă. Pompilia Stana, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, a spus că pentru rezolvarea cazului lucrează toţi cei trei  procurori din Jibou. „Conform legii, cele şapte persoane riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 15 ani”, a adăugat Stana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările