Primul deces provocat de gripă în judeţul Sălaj. Boala a răpus un bărbat de 57 de ani

Primul deces provocat de gripă în judeţul Sălaj. Boala a răpus un bărbat de 57 de ani

Nu sunt cunoscute antecedentele vaccinale ale victimei

Un prim deces cauzat de gripă a fost înregistrat marţi, 29 ianuarie, în judeţul Sălaj, la un pacient cu condiţii medicale preexistente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din judeţul Sălaj a murit marţi, 29 ianuarie, din cauza gripei. Potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, bărbatul fusese confirmat cu virus gripal tip A şi avea condiţii medicale preexistente. Sursa citată mai precizează că antecedente vaccinale îi sunt deocamdată necunoscute.

Acesta este primul deces cauzat de gripă în Sălaj şi cel de-al 54-lea înregistrat la nivel naţional.

În acest an, în Sălaj au fost înregistrate 18 cazuri de gripă. Pentru instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unităţile de învăţământ, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că în şcoli, grădiniţe şi creşe se va realiza triajul zilnic şi se va asigura respectarea normelor de igienă personală, atât pentru personalul didactic, cât şi pentru copii. De asemenea, şcolile şi grădiniţele au obligaţia de a anunţa DSP în cazul în care la nivelul unităţii se înregistrează focare de infecţii respiratorii acute/gripă cu un absenteism de peste 20%.
În plus, s-a dispus instituirea măsurilor specifice de prevenire a îmbolnăvirilor în unităţile sanitare, prin limitarea accesului vizitatorilor, în special în secţiile de risc, precum şi respectarea normelor de precauţiuni standard de către personalul medico-sanitar (purtarea de echipamente de protecţie – măşt, mănuşi, halate).

Citiţi şi:

UPDATE Alertă în Sălaj! Pesta porcină a ajuns în gospodării şi se extinde în păduri

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările