Performanţă notabilă la Olimpiada Naţională. Un elev de la CNS, cel mai bun la engleză din ţară

Performanţă notabilă la Olimpiada Naţională. Un elev de la CNS, cel mai bun la engleză din ţară

Raul Dan Ciupe este elev în clasa a X-a FOTO Facebook.com/Raul Dan

Peste 320 de elevi din toată ţara s-au întrecut, în perioada 24-27 aprilie, la Piteşti, în cadrul Olimpiadei Naţionale de Limba Engleză. Sălajul a fost reprezentat de opt liceeni.

Reuşită remarcabilă pentru Sălaj, după ce un component al lotului care a reprezentat judeţul la Olimpiada Naţională de Limba Engleză a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Elev al Colegiului Naţional Silvania Zalău, în clasa a X-a, profil matematică-informatică bilingv, Raul Dan Ciupe a obţinut premiul întâi la secţiunea B a competiţiei şcolare, dedicată elevilor cu regim de predare intensiv/bilingv. Liceanul a fost notat cu punctajul maxim la proba orală (100 de puncte), în timp ce la scris a primit 91,25 puncte, media 95,63 clasându-l pe prima poziţie.

Pasionat de chimie şi engleză, Raul Ciupe a reuşit în acest an să se califice la etapa naţională a ambelor materii.
”Este un rezultat excelent şi bucuria este deplină. Ca profesor simt satisfacţia de a lucra la cel mai înalt nivel de pregătire atunci când am ocazia să întâlnesc elevi pasionaţi ca şi Raul. Premiul întâi la faza pe ţară este ceva cu totul deosebit şi sunt fericită pentru Raul! Toţi cei care pregătim elevi pentru fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare ştim care sunt rigorile şi câte sacrificii trebuie să faci pentru a ajunge în top. E nevoie de multă muncă, determinare o continuă adaptare la nou şi, poate cel mai important, capacitatea de a rămâne focusat pe obiectivul propus, indiferent câte piedici apar în cale", ne-a declarat profesorul Dana Mezei, de la Colegiul Naţional Silvania, cea care îl pregăteşte pe Raul Ciupe.

Alţi doi elevi - Sara Trănescu, clasa a X-a, prof. Lucia Bălănean -  Colegiul Naţional "Silvania" Zalău, şi Oana Adnana Brişan, clasa a XI-a, prof. Dan Dinistrianu - Liceul Tehnologic "Gheorghe Pop de Băseşti" Cehu Silvaniei - au fost răsplătiţi cu menţiune, la secţiunea A, regim de predare standard.

Din lotul Sălajului au mai făcut parte Ioana Alexandra Olaru, clasa a IX-a, prof. Lucia Bălănean, Colegiul Naţional "Silvania" Zalău, Ioana-Isabela Noje, clasa a XII-a, prof. Ioana Vişen, Liceul Teoretic "I. Agârbiceanu" Jibou, Raul-George Pop, clasa a IX-a, prof. Gabriela Rodica Domuţa, Colegiul Naţional "Simion Barnuţiu" Şimleu Silvaniei, Kiraly Iris, clasa a XI-a, prof. Andrea Faur, Colegiul Naţional "Silvania" Zalau şi Andreea Pînzaru, clasa a XII-a, prof. Ancuţa Medve, Colegiul Naţional "Silvania" Zalau.

Vă mai recomandăm:

Rezultatele Olimpiadei Naţionale de Informatică. Cine sunt elevii sălăjeni care au excelat la competiţia şcolară

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: