Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune cu contracte în modelling. Cum operau suspecţii

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune cu contracte în modelling. Cum operau suspecţii

Ţeapă cu contracte de modelling FOTI IPJ Mureş

Oamenii legii au descins la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme bănuite că au înşelat mai multe tinere, cărora le-au promis contracte de publicitate şi modelling.

Poliţiştii de la IPJ Mureş şi cei de la Direcţia de Operaţiuni Speciale au efectuat, miercuri, 27 septembrie, şase percheziţii, în judeţele Mureş, Sălaj, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, bănuite de înşelăciuni, în domeniul plasării forţei de muncă.

Potrivit cercetărilor, în perioada 2016-2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi racolat mai multe victime, de diferite vârste, în centrul municipiului Târgu Mureş, promiţându-le faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei, urma să îi promoveze pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modelling.

"În fapt, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că aceleaşi persoane ar fi înfiinţat în mod succesiv mai multe societăţi comerciale, care ar fi deschis puncte de lucru în toată ţara, însă nu ar fi efectuat niciodată demersuri în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureş.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 21.000 de lei, mai multe unităţi PC, laptopuri, HDD-uri, precum şi mai multe documente referitoare la contractele încheiate de către reprezentanţii societăţii comerciale. Şapte persoane au fost duse la audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Sălaj, Botoşani şi din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

Mai puteţi citi:

Captură impresionantă de la braconieri: Arme, cartuşe, săgeţi şi peste 100 de kilograme de carne de vânat

Percheziţii în Sălaj şi alte 9 judeţe la firme bănuite de comerţ cu produse de curăţenie contrafăcute

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările