Partea bună a descentralizării: Consiliul Judeţean investeşte, din bugetul propriu, 7,5 milioane de lei la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sălaj, care administrează din 2010 Spitalul Judeţean, investeşte, din bugetul propriu, 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea ambulatoriului, singura parte a unităţii spitaliceşti rămasă nereabilitată după ce instituţia a beneficiat de o importantă finanţare din fonduri europene.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Consiliului Judeţean, prin acest proiect va fi realizată, în primul rând, extinderea construcţiei existente în zona curţii interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale, care va comunica cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele. De asemenea, se va asigura reabilitarea integrală a construcţiei existente – termoizolare exterioară, înlocuire tâmplărie, refacere finisaje, pardoseli, modernizare băi existente, şi vor fi realizate rampe de acces şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate două lifturi şi vor fi redimensionate şi înlocuite instalaţiile electrice, sanitare, de încălzire şi ventilaţie.

 Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, dificultatea majoră în realizarea acestei investiţii este dată de faptul că lucrările se desfăşoară în condiţii de exploatare, antreprenorul, asocierea formată din SC TCI CG SA şi SC Prefcon SRL, fiind obligat să respecte regulile stricte de igienă impuse de normele sanitare şi să protejeze atât pacienţii, cât şi personalul care îşi desfăşoară activitatea în această locaţie. Pentru a permite desfăşurarea în continuare a actului medical în cadrul Ambulatoriului, antreprenorul şi-a constituit de la început un grafic de execuţie a lucrărilor, luând în considerare solicitările beneficiarului direct, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, aflat în imposibilitatea de a elibera toate spaţiile în acelaşi timp. Astfel, s-a decis eliberarea progresivă a acestora, cu condiţia ca spaţiile reabilitate să fie date în folosinţă imediat după realizarea parţială a acelor lucrări necesare pentru a asigura o funcţionalitate optimă a Ambulatoriului.

 ”Rugăm pacienţii să înţeleagă aceste dificultăţi inerente unor lucrări de investiţii de asemenea anvergură, desfăşurate simultan cu funcţionarea Ambulatoriului şi să consulte panoul informativ amplasat la intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi informaţiile de pe site-ul acestei instituţii privind organizarea activităţii medicale (mutarea cabinetelor) pe perioada primei etape de intervenţii, respectiv septembrie 2015 – 31 decembrie 2015. Avem convingerea că, beneficiind de concursul tuturor factorilor implicaţi, investiţiile de extindere şi reabilitare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate, vor asigura în cel mai scurt timp o îmbunătăţire substanţială a condiţiilor de diagnosticare şi tratament ale pacienţilor care vor beneficia de serviciile medicale”, spune Tiberiu Marc.

Vă mai recomandăm:

FOTO În spital se poate mânca şi civilizat. Recipiente "Star Treck" pentru pacienţi

Spitalul Judeţean se dotează cu bani privaţi. Echipamente pentru Blocul Operator şi pentru Chirurgia plastică, finanţate de o multinaţională


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite