Elevii de 10 de la Bacalaureat. Care este secretul notei perfecte

Elevii de 10 de la Bacalaureat. Care este secretul notei perfecte

George Nicola, Raluca Morar şi Bucsi Kristian, trei din cei cinci liceeni de 10 la Bac FOTO Colaj Facebook

Cinci absolvenţi de liceu din judeţul Sălaj au reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la examenul de Bacalaureat din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi elevi de la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei, doi de la Colegiul Naţional "Silvania" Zalău şi unul de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău sunt tinerii străluciţi care la Bac-ul din acest an a luat media 10.

George Emil Nicola, absolvent al CNS Zalău, este un tânăr care excelează în tot ceea ce face. A luat 10 la Evaluarea Naţională de acum patru ani, este olimpic naţional la istorie, campion cu echipa de majorete, în calitate de instructor, şef de promoţie şi acum, absolvent de 10. "Am vrut să îmi demonstrez că pot. La finalul clasei a VIII-a am avut tot media 10 la examen şi nu am vrut să cobor". Vrea să studieze Dreptul, în cadrul Universităţii Bucureşti, pentru că o consideră o provocare, cu atât mai mult cu cât acolo merg elevi din toată ţara care vor să se perfecţioneze.

Colega lui de clasă, Raluca Delia Morar, visează să devină psiholog. Bacul nu i s-a părut foarte greu şi consideră că rezultatul obţinut se datorează efortului constant de-a lungul anilor de şcoală. Cu toate acestea, nu se aştepta să ia 10 pe linie. "Sincer, sunt foarte surprinsă. Mă bucur foarte mult de ceea ce am reuşit să fac! Nu am făcut nimic in mod special, am păstrat doar o constanţa în ceea ce priveste invatatul. M-au ajutat foarte mult şi profesorii de la materiile la care am dat, deoarece cea mai mare parte din ceea ce am învăţat, am învăţat la orele lor", mărturiseşte absolventa, care s-a calificat în ultimul an de liceul la Olimpiada Naţională de Psihologie.

Singurul elev de 10 de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău, Bucsi Laszlo Kristian, a fost luat prin surprindere de rezultatul examenului. Deşi a fost un elev bun pe tot parcursul liceului, nu şi-a imaginat niciodată că va lua 10 la Bac. "Nu mi-am propus niciodată să fiu cel mai bun la învăţătură. La Bac mă mulţumeam şi cu o medie între 8 şi 9. De învăţat am învăţat, însă nici în cele mai frumoase vise nu mă gândeam că o sa fiu de 10 curat. Mereu am încercat să fiu realist", spune Kristian.

Absolventul consideră că succesul tuturor absolvenţilor cu nota maximă se bazează pe sacrificiile făcute nu doar pe parcursul tuturor celor patru ani de liceu. "Am reuşit această performanţă fără vreo pregătire separata, în sensul că nu am făcut meditaţii niciodată", precizează tânărul, care îşi doreşte să devină jurnalist sportiv.

Lista elevilor de 10 este completată de cele două reprezentante ale Colegiului Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei - Oana-Narcisa Biriş şi Andra Brăban.

La sesiunea iuniu-iulie a Bacalaureatului 2017 au participat 1.661 de candidaţi, promovabilitatea înregistrată fiind de 70,6%, cu 10 procente mai mare decât în anul anterior.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Bac 2017 Sălaj. Procentul de promovabilitate depăşeşte 70%

Capacitate 2017. Note mai mari la limba română după contestaţii. Recordul, de la 5,10 la 7 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările