Cum arată rochia de mireasă în 10 colţuri ale lumii. Cele mai spectaculoase ţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mireasă din Mongolia (stânga) şi Africa de Sud (dreapta) FOTO ba-bamail.com
Mireasă din Mongolia (stânga) şi Africa de Sud (dreapta) FOTO ba-bamail.com

Obiceiurile de nuntă din lume sunt extrem de diferite, de la cele clasice, la cele fanteziste, cu miri gătiţi în ţinute extravagante şi pline de culoare.

Rochiile de mireasă au, de cele mai multe ori, încărcătură simbolică, elementele specifice fiind asociate cu norocul, puritatea, bogăţia, iar în unele culturi, având puterea de a alunga spiritele rele. Iată o listă a celor mai grandioase şi exotice costume tradiţionale de nuntă:

Indonezia
Deşi în Indonezia, obiceiurile de nuntă şi implicit, hainele pe care le poartă însurăţeii în acest moment important al vieţii, variază de la insulă la insulă, peste tot, rochia de mireasă este una fastuoasă. Atât mirele, cât şi mireasa îmbracă ţinute cu broderii complexe, în culori vibrante, strălucitoare, accesorizate cu bijuterii grele din aur şi chiar coroane aurite.

Mongolia
În mod tradiţional, mirii din Mongolia poartă rochii largi, captuşite şi brodate, numite "deel", costum tradiţional purtat de secole de triburile nomade din Asia Centrală. Detaliul care o scoate în evidenţă pe mireasă îl reprezintă coafura, care imită coarnele unei vaci, ştiut fiind că pentru mongoli, acest animal este simbolul libertăţii şi al traiului nomad. Alte păreri susţin că această coafură simbolizează o pasăre mitică.

Regiunea Gora
Miresele din această regiune situată în sudul Republicii Kosovo, în nord-estul Albaniei şi în nord-vestul Macedoniei de Nord, obişnuiesc să îşi picteze feţele şi să le decoreze cu paiete. Conform tradiţiei populare, acest gest alungă spiritele rele (foto stânga - sursa outandaboutstylemag.com).

mireasa regiunea gora foto www.outandaboutstylemag.com

Japonia
Miresele japoneze sunt printre puţinele care poartă la ceremoniile tradiţionale rochii albe, simbol al purităţii şi inocenţei, după ca se schimbă într-un kimono de culoare roşie, aducătoare de noroc. În ceea ce îl priveşte pe mire, acesta îmbracă un kimono negru.

Polonia
În regiunea Lowicz din Polonia, mireasa trebuie să poarte o coroană masivă de flori - fiecare având propria semnificaţie. După ceremonia oficială şi în timpul petrecerii de nuntă, coroana îi este îndepărtată, simbolizând trecere de la viaţa fără griji de domnişoară la statutul de femeie măritată.

Kinnaur
Districtul Kinnaur din nordul Indiei este renumit pentru obiceiul ca miresele să poarte în timpul nunţii bijuterii grele din argint, care le acoperă complet faţa şi umerii, precum şi talismane budiste.

Africa de Sud
Miresele din Africa de Sud îmbracă rochii de culori strălucitoare, vibrante, accesotizate cu o pălărie specială, numită "inkehli", cu coliere colorate şi cercei din mărgele.

Norvegia
Conform obiceiurilor norvegiene, în marea zi, cuplul îmbracă ţinuta tradiţională numiră "bunad", completată cu talismane de argint care să ţină spiritele rele la distanţă. Aceasta ţinută reprezintă codul vestimentar şi pentru alte ocazii, precum zile de naştere, botezuri, sărbători religioase ori sărbători populare (foto dreapta - sursa pinterest.cl).

mireasa din norvegia foto pinterest.cl

Etiopia

Mireasa şi mirele dintr-o nuntă etiopiană poartă pelerine şi coroane din catifea brodate cu fir de aur, ceea ce conferă cuplului un aspect regal. Veşmintele sunt de cele mai multe ori de culoare vişinie, însă uneori pot fi violet sau chiar negru.

China

Mireasa din China poartă în mod tradiţional un qipao, o rochie tradiţională din mătase roşie brodată, cu guler înalt, închisă cu nasturi.

Mai puteţi citi:

Cele mai bune ţări în care să îmbătrâneşti. Cine conduce clasamentul

7 gesturi comune pe care să le eviţi prin lume. Ţările în care este nepotrivit să mănânci cu stânga

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite