Biblioteca Judeţeană face ”inventarul” scriitorilor sălăjeni contemporani

Biblioteca Judeţeană face ”inventarul” scriitorilor sălăjeni contemporani

Biblioteca Judeţeană vrea să editeze volumul ”Scriitori sălăjeni contemporani”

Biblioteca Judeţeană ”Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj adună materiale pentru editarea volumului ”Scriitori sălăjeni contemporani”. Conducerea instituţiei face, în acest context, un apel la scriitorii sălăjeni stabiliţi în judeţ sau în orice altă parte de ţară pentru a trimite câteva informaţii bibliotecii.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Bibliotecii Judeţene, sălăjenii care au realizări în domeniul literar trebuie să trimită: numele şi prenumele; data şi locul naşterii; studiile şi alte date biobibliografice (activitatea profesională, socială şi culturală), locul, data şi împrejurările debutului – cerc, cenaclu, publicaţie etc.; cenacluri frecventate; reviste întemeiate, conduse sau la care a colaborat; pseudonime; volume publicate; lucrări proprii traduse în alte limbi; referinţe critice despre scrieri proprii; exprimarea unei păreri avizate asupra operei; cuvânt către cititori – adresat în calitate de scriitor şi o fotografie de actualitate.
Conducerea instituţiei precizează că va realiza o selecţie în funcţie de valoarea operei.


Termenul limită pentru trimiterea informaţiilor este data de 31 octombrie 2015, iar fişa biobibliografică se poate descărca de pe site: www.bjs.ro. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la secretariatul instituţiei, telefonic sau virtual la adresa de e-mail bibliografic_bjs@yahoo.com, bibliotecari bibliografi Lucia Bălaş, Bódis Ottilia, coordonator şi manager proiect – Florica Pop.

Vă mai recomandăm:

Ce cărţi celebre şi ce autori faimoşi au interzis comuniştii. Mihai Eminescu s-a aflat în topul listei „renegaţilor“

Ziua Mihai Eminescu: Gazetarul din Sălaj care i-a fost poetului prieten până la moarte şi care i-ar fi fost inspiraţie pentru romanul „Geniu pustiu”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările