Şase alimente care te scapă de stres. Ce să mănânci ca să-ţi recapeţi confortul psihic

Şase alimente care te scapă de stres. Ce să mănânci ca să-ţi recapeţi confortul psihic

Ouăle sunt o variantă ideală pentru micul dejun

Mulţi dintre noi apelăm la anumite alimente în perioadele stresante, pentru a ne lua doza de confort emoţional. Este important, totuşi, să optăm pentru produse bune pentru sănătate.

Mâncarea de confort, denumirea dată acelor preparate pe care le consumăm nu neapărat de foame, ci mai degrabă pentru a ne asigura o stare de bine, pentru a uita de griji şi stres, pentru a ne reîntoarce în copilărie. De multe ori, ne refugiem în mâncare nu tocmai sănătoasă. "Când ne simţim stresaţi, căutăm alimente care să ne ofere confort psihic imediat, dar de multe ori, acestea determină creşteri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge şi, implicit, cresc sensibilitatea la stres. Într-adevăr, în mâncare există componente chimice care par să influenţeze  starea de spirit", spune medicul american David Ludwig, profesor de nutriţie la Universitatea Harvard.

Iată o listă cu alimentele care vă pot ajuta să faceţi faţă stresului şi, în acelaşi timp, vă asigură şi o dietă sănătoasă, potrivit mnn.com:

Seminţele de dovleac
Bogate în potasiu, fosfor şi zinc, seminţele de dovleac sunt gustări sănătoase care reduc stresul şi te vor ajuta să dormi mai bine. De asemenea, sunt o sursă excelentă de magneziu, cunoscut fiind că deficitul acestui mineral cauzează dureri de cap, anxietate, oboseală, insomnii, nervozitate şi tensiune arterială ridicată

Frunzele verzi
Frunzele de kale, mangold (sfeclă elveţiană), spanac sau alte frunze de culoare verde închis se regăsesc şi ele în fruntea listei alimentelor bogate în magneziu. Prin urmare, includeţi-le în alimentaţie şi cu siguranţă vă veţi simţi mai bine.

Ouăle
Beneficiile oului sunt numeroase, acest produs fiind o sursă bună de proteine, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor şi vitaminele A, D, E şi K. Drew Ramsey, psihiatru la Universitatea Columbia şi susţinător al ideii că mâncarea influenţează starea de spirit, consideră că papara este micul dejun perfect pentru reducerea anxietăţii.

Morcovii şi ţelina
Morcovii, ţelina şi alte rădăcinoase crocante acţionează mai degrabă la nivel mecanic, fiind ideale pentru ronţăit în momentele de agitaţie.

Sardinele şi somonul
Studii ale Institutului Naţional de Sănătate din SUA au arătat că acizii graşi Omega-3 din peşte protejează neuronii şi memoria, reducând stresul. Aceştia sunt un remediu eficient şi împotriva depresiei.

Seminţele de in
Datorită compoziţiei lor complexe, seminţele de in sunt considerate de unii nutriţionişti drept cele mai bune seminţe din lume şi în topul celor mai eficiente alimente. Având un conţinut ridicat de Omega-3, acestea contribuie semnificativ la combaterea oboselii şi stresului, alungând chiar şi insomniile.

Mai puteţi citi:

10 sfaturi esenţiale ca să ai un stomac sănătos. Semnele clare care trebuie să te trimită obligatoriu la doctor

Pseudocerealele, micile bombe de nutrienţi şi vitamine. Care sunt beneficiile acestor superalimente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările