Umilinţă inacceptabilă pentru veteranii şi văduvele de război

Umilinţă inacceptabilă pentru veteranii şi văduvele de război

Reprezentanţii Filialei Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR) Vaslui reclamă faptul că mai mulţi veterani de război din judeţ nu sunt lăsaţi să circule cu microbuzele, deşi, potrivit legii, beneficiază de călătorii gratuite cu astfel de mijloace ale operatorilor de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii ANVR Vaslui, transportatorii refuză să mai accepte gratuitatea pentru călătorii veterani de război, văduve de război sau văduve de veterani de război, pe motiv că nu li s-ar fi decontat banii pe serviciile de transport destinate veteranilor în ultimii trei ani. 

”Sunt trei ani de când transportatorii nu şi-au primit aceşti bani. Practic, veteranii primesc degeaba biletele de transport, dacă ele nu-şi ating scopul pentru care au fost emise. S-a ajuns la situaţii umilitoare în care şoferii le rup sau le aruncă biletele sau nu îi lasă pe beneficiari să urce în mijloacele de transport. Unii transportatori îi lasă pe veterani să călătorească fără bilet, doar pentru că le este milă, dar în cele mai multe cazuri ei nu sunt primiţi în mijloacele de transport dacă nu plătesc. Sperăm să audă cineva şi situaţia aceasta să fie rezolvată”, a declarat secretarul Filialei ANVR Vaslui, colonel Marin Costea. 

În judeţul Vaslui sunt în prezent 580 de veterani de război, 20 de văduve de război şi aproximativ 2.200 de văduve de veterani de război. Potrivit legii, veteranii de război beneficiază de 12 bilete gratuite pentru transport CFR, 24 de bilete gratuite pentru călătorii cu alte mijloace de transport şi gratuitate pentru transportul în comun, în cazul celor din mediul urban.

citeste totul despre: