Sfârşit dramatic pentru o tânără familie: lehuză de 20 de ani - moartă în sala de naşteri, soţul - decedat prin electrocutare

Sfârşit dramatic pentru o tânără familie: lehuză de 20 de ani - moartă în sala de naşteri, soţul - decedat prin electrocutare

Tânăra de 20 de ani a murit la puţin timp după naştere FOTO Arhiva

O tânără de numai 20 de ani din localitatea vasluiană Iveşti a murit, miercuri după-amiază, 27 mai, pe masa din sala de naşteri, la puţin timp după ce a născut cel de-al doilea copil al său. Medicii nu găsesc explicaţii pentru înrăutăţirea bruscă a stării de sănătate a pacientei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii curanţi de la Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad nu au reuşit să salveze viaţa unei tinere mămici de numai 20 de ani, aflată la a doua naştere. Tânăra a murit în stop cardio-respirator iresuscitabil după o oră şi jumătate de la expluzarea fătului. Femeia era văduvă de puţin timp, soţul acesteia a murit electrocutat pe un şantier din preajma Bucureştiului.

Alina Cazacu (20 ani), din localitatea Iveşti, a ajuns la spitalul bârlădean pe 27 mai, în jurul orei 10.00, fiind adusă cu o ambulaţă cu simptome specifice declanşării naşterii. Medicii susţin că au făcut toate investigaţiile necesare, au supravegheat-o permanent şi au procedat ca la carte.

Potrivit fişei medicale, pacienta a fost consultată imediat după prezentare şi s-a constatat debutul travaliului. La mai puţin de o oră după internare, i-a fost făcut un ecograf şi medicul ginecolog a stabilit că este vorba despre un făt de 35 de săptămâni cu greutatea de 2.640 grame (cu erorile ecografice). A fost dusă în sala de travaliu şi, la ora 12.30, i s-a rupt membrana spontan. Avea pulsul şi tensiunea normale. Imediat a fost mutată în sala de naşteri. A născut fără probleme, natural. Naşterea a fost înregistrată la ora 13.40. Copilul, un băieţel de 2.300 de grame, a primit nota 9.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Bârlad au preluat cazul FOTO Sabina Ghiorghe

Au urmat procedurile standard. A fost perfuzată (ser fiziologic şi oxitocină), a fost curăţită placenta etc. În momentul în care i se făcea verificarea globului de siguranţă (burtica), i s-a alterat brusc starea de sănătate chiar sub ochii medicului de gardă, s-a cianozat şi s-a instalat stopul cardio-respirator. Ginecologul a anunţat Reanimarea şi, în câteva secunde, au demarat resuscitarea. Decesul a fost înregistrat la ora 15.05.

Medicii nu au explicaţii

După declararea decesului, medicii au anunţat Poliţia Bârlad pentru a demara procedurile de necropsie medico-legală cum se impune în cazul morţilor suspecte. Tot ieri a fost sesizat cazul şi la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

 

“S-a procedat ca la carte, a fost monitorizată permanent. Nu ne explicăm ce s-a putut întâmplat. Este de presupus că a fost vorba despre o embolie. Pacienta a avut puls şi tensiune în parametri normali pe toată durata spitalizării. Ea a declarat că sarcina era înregistrată la medicul de familie, nu ştim dacă a făcut vreun control de specialitate. S-a degradat brusc starea de sănătate şi a intrat în stop cardio-respirator iresuscitabil. A venit singură la spital, fără un telefon asupra ei sau cu aparţinători. Nu ştim cum să anunţăm familia”, a spus, pentru “Adevărul”, dr. Gabriela Daniş (foto dreapta), directorul medical al spitalului.

Pacienta a fost monitorizată pe timpul naşterii de dr. Mihail Andronachi, şeful secţiei Obstetrică-ginecologie, acesta fiind de gardă.

Doi copii orfani de ambii părinţi

Lehuza decedată în spital mai are o fetiţă de nici doi ani, care a rămas în grija buncilor pe linie maternă. Probabil, tot ei vor creşte şi băieţelul nou-născut. Este o familie de oameni gospodari, dar săraci. Trăiesc din munca cu ziua şi ajutorul social. Tatăl celor doi copilaşi este din localitatea vasluiană Odaia Bursucani şi, văduva, înainte să nască, le-a spus medicilor că a murit de curând în urma unui accident de muncă. Acesta, negăsind un loc de muncă în sat sau mai aproape de familie, s-a angajat pe un şantier în apropierea Bucureştiului. A murit electrocutat.

Comunitatea sare în ajutor

Vestea decesului subit al tinerei, care a lăsat în urmă doi copilaşi orfani, a marcat comunitatea în care trăieşte. Dumitrache Nistor, primarul de Iveşti, a aflat teribila veste de la reporterul "Adevărul": "E cutremurător. Mare păcat de tânăra asta şi de copilaşi. Provine dintr-o familie de oameni gospodari, locuia în acelaşi habitat cu părinţii. Să vedeţi ce casă frumoasă au! Sunt muncitori, dar săraci. Tatăl decedatei primeşte ajutor de la 416 (n.r. ajutor social). O să-i sprijinim cu înmormântarea. Oricum, ajutăm la necaz toate familiile sărace, dar mai ales într-un caz atât de nefericit".

Ancheta a fost preluată de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Bârlad. Cadavrul femeii a fost dus la morga din incinta spitalului, urmând a fi făcută necropsia peste cel puţin 24 de ore de la declararea decesului.

Citeşte şi:

Performanţă medicală la spitalul din Bârlad: o operaţie extrem de dificilă în care medicii au refăcut nu doar un braţ zdrobit, ci şi tatuajul de pe mână

Ca în România: spital de urgenţă fără medici de urgenţă. Singurul doctor face gărzi cât pentru 11: „E criminal, muncim până la epuizare“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările