Poştaş din judeţul Vaslui, trimis în judecată după ce hoţii i-au furat geanta în care se aflau banii de pensii

Poştaş din judeţul Vaslui, trimis în judecată după ce hoţii i-au furat geanta în care se aflau banii de pensii

Postaşul din comuna vasluiene Viişoara a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu, după ce în urmă cu un an hoţii i-au furat geanta cu banii. Hoţii nu au fost prinşi nici până în prezent de poliţişti

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au dispus trimiterea în judecată a factorului poştal din localitatea Halta Dodeşti, comuna Viişoara, Aurel Răşcanu, apreciind că acesta nu a luat masurile prevazute în fişa postului, de asigurare-păstrare a valorilor din gestiunea proprie. În noaptea de  24/25.07.2015, persoane necunoscute au sustras dintr-o anexa a locuinţei poştaşului, geanta de serviciu de tip Poşta Romana în care se aflau corespondenţa şi suma de 17.326,10 lei, reprezentând pensiile ce urmau să fie achitate.

Poliţiştii nu au reuşit nici până în pezent să descopere autorii furtului, dosarul în care se fac cercetări pentru infracţiunele de „violare de domiciliu” şi „furt calificat” fiiind în lucru la Sectia 7 de Poliţie Rurală Banca.

În dimineata zilei de 25.07.2016 în apropierea locuinţei poştaşului a fost gasită abandonată geanta de serviciu a a acestuia în care se mai aflau cupoanele de pensii, ziare, reviste, cartele telefonice, un spray lacrimogen şi o suma mică de bani.

”Prin fişa postului, inculpatul, în calitate de factor postal, avea printre atributii şi sarcina de a asigura pastrarea valorilor materiale şi bănesti în lazi metalice prevăzute cu două încuietori”, se arată în rechizitoriul prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată a poştaşului.

Pe parcursul cercetărilor, poştaşul a achitat Companiei Nationale Posta Romana o parte din prejudiciu, mai exact suma de 6536 lei, fiind ramasă de recuperat suma de 10.790,20 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările