Poliţiştii din Vaslui instruiţi să acorde corect primul ajutor în cazul unei urgenţe medicale

Poliţiştii din Vaslui instruiţi să acorde corect primul ajutor în cazul unei urgenţe medicale

Pentru a şti cum să abordeze o urgenţă medicală care poate apărea în timpul unei intervenţii, poliţiştii vasluieni urmează cursuri de prim-ajutor cu medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Acţiunea are la bază un parteneriat încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 21 noiembrie, 30 de poliţişti vasluieni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale ale Poliţiei Municipiului Vaslui precum şi ale secţiilor de poliţie rurală arondate, au fost invitaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, care i-au instruit în tehnici şi modalităţi de acordare a primului ajutor.

”Poliţiştii sunt de multe ori primii prezenţi la locul producerii unor incidente, aceştia având obligaţia morală de a acorda primul ajutor victimelor, până la momentul sosirii personalului medical. Aceste activităţi sunt organizate în scopul completării pregătirii profesionale a personalului, tematica cursurilor fiind adaptată nevoilor profesionale ale poliţiştilor”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Poliţiştii prezenţi la prima instruire au fost informaţi cu privire la acordarea primului-ajutor în caz de resuscitare cardio-pulmonară la adulţi, copii, sugari şi nou-născuţi fiind, de asemenea, prezentate modalităţi de intervenţie în caz de sufocare, epilepsie, hemoragie, respectiv în cazul accidentelor soldate cu persoane rănite.

Sub cordonearea medicului Dan Ungureanu, de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, cel care coordonează instruirea medicală, au fost efectuate manevre demonstrative pe manechine şi s-a explicat modalitatea de utilizare a unui defibrilator automat sau semi-automat extern.

Activităţile de instruire vor continua în perioada următoare şi vor include toţi poliţiştii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: