Încă unul din cei 7 violatori vasluieni părăseşte închisoarea graţie recursului compensatoriu. Cine se mai află în spatele gratiilor

Încă unul din cei 7 violatori vasluieni părăseşte închisoarea graţie recursului compensatoriu. Cine se mai află în spatele gratiilor

În 2015, cei 7 violatori din Vaslui au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani

Şirul eliberărilor condiţionate în cazul celor şapte violatori din Vaslui, care au scandalizat opinia publică în 2015, continuă: al cincilea membru al grupării a fost pus în libertate, cel de-al şaselea  fiind în aşteptarea verdictului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paul Andrei Burlacu, cel de-al cincilea membru al grupului celor şapte violatori, a fost pus în libertate înainte de executarea integrală a pedepsei. Judecătoria Vaslui a decis eliberarea condiţionată a tânărului condamnat în 2015 la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru viol în stare agravantă şi lipsire de libertate. 

Decizia nu a fost contestată de procurori,astfel că Burlacu a părăsit Penitenciarul Vaslui, acolo unde a ispăşit pedeapsa. Recursul compensatoriu, zilele de libertate câştigate ca urmare a condiţiilor grele de detenţie, au contribuit la punerea în libertate cu mult înainte de termen. Burlacu a dobândit aproape un an de libertate doar pentru condiţiile necorespunzătoare în care a fost încarcerat.

Odată cu pronunţarea hotărârii privind eliberarea condiţionată, judecătorii au stabilit ca până în anul 2022, când ar fi expirat în mod efectiv condamnarea, Paul Burlacu să respecte un program de supraveghere la Poliţie. El are interdicţia de a se apropia sau comunica cu victima şi familia acesteia.

Cel de-al şasele membru al grupului de violatori, Petrică Bolboceanu, a primit din partea Comisiei de liberări condiţionate a Penitenciarului Vaslui aviz favorabil. În cazul său, decizie asupra cererii urmează a fi luată de Judecătoria Vaslui pe 5 iunie.

Ceilalţi membri ai grupului au fost eliberaţi condiţionat pe parcursul anului 2016, respectiv începutul anului 2019. Primii care au fost puşi în libertate au fost cei care şi-au reucunoscut faptele. Cu toţii au câştigat peste 200 de zile de libertate de fiecare urmare a aplicării recursul comensatoriu.

Ultimul care va ieşi de după gratii este liderul grupului, Silviu Burada, care a primit şi cea mai mare pedeapsă (10 ani).

Cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost condamnaţi definitiv în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate, fiind acuzaţi că au abuzat o elevă până la leşin.

Cazul violului din Vaslui a provocat o reacţie fără precedent pentru opinia publică din România, urmare a campanieI permanente de denigrare a victimei, precum şi atitudinea sfidătoare a celor şapte tineri, puşi în libertate în timpul anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: