Vasele de croazieră care opresc în Portul Turnu Severin au scos staţiunea Băile Herculane de pe lista obiectivelor de vizitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
un turist german pe vasul de croazieră Rossini
un turist german pe vasul de croazieră Rossini

Este sezonul croazierelor pe Dunăre şi sosirea unui vas în Portul Drobeta Turnu Severin este un fapt obişnuit. După formalităţile vamale, turiştii se urcă în autocare, care îi conduc la câteva obiective turistice din apropiere. În Portul severinean nu au ce vizita, nu există un punct de informare turistică, nu există un stand de vânzare cu produse tradiţionale, ceva ce ar putea să cumpere turiştii şi care să le amintească p

Astăzi, în Portul Drobeta Turnu Severin a poposit vasul de croazieră sub pavilion german „Rossini". Un vas de patru stele, unde turiştii germani sunt trataţi regeşte. Plătesc circa 1000 de euro pentru această croazieră, dar au tot confortul la dispoziţie. Chiar dacă proprietarul vasului este o firmă germană, cei mai mulţi angajaţi sunt români. Marius Popescu, din Sibiu, este reprezentantul firmei de crewing şi de catering pe acest vapor. Colaborează cu firma germană din 2005 şi spune că seriozitatea, dar şi hărnicia angajaţilor români sunt apreciate de partenerii străini.

Anul acesta, din cauza crizei, numărul excursiilor pe Dunăre a fost mai mic faţă de anul trecut. Şi numărul pasagerilor a scăzut în ultima perioadă.

„Rossini" a plecat din Passau - Germania şi punctul final al excursiei este Turnu Severin. Marius Popescu spune că, din păcate, turiştii străini nu au ce vizita în oraşul de la malul Dunării. Şi staţiunea Băile Herculane a fost exclusă de pe lista obiectivelor de vizitat întrucât germanii au spus despre ea că „arată ca şi Berlinul după bombardament". 

„Turiştii străini, în principal turiştii germani, ce vin pe vasul de croazieră Rossini văd Delta Dunării, Bucureştiul, Turnu Severin, Porţile de Fier, Constanţa, litoralul, unde organizăm mese tradiţionale româneşti, cu dans folcloric. În zona Turnu Severin, din păcate opţiunile sunt destul de reduse. Vizitam înainte Băile Herculane, dar acum fiindcă este într-o stare deplorabilă am renunţat la această vizită. Au spus că arată ca şi Berlinul după răboi, după bombardament, ceea ce nu ne face nouă ca şi români o onoare, dar sperăm ca în viitor să se schimbe ceva pentru că este o chestie unică în Europa ca şi arhitectură, ca şi băi şi proceduri. Sperăm că în viitor vom putea relua acest circuit. În Turnu Severin vizitam muzeul care momentan e închis şi atunci am optat pentru o vizitare a muzeului de la barajul Porţile de Fier, a mânăstirii Vodiţa, a mânăstirii Sf. Ana", a spus Marius Popescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite