Peste 30 de mehedinţeni cercetaţi pentru consum ilicit de energie electrică

Peste 30 de mehedinţeni cercetaţi pentru consum ilicit de energie electrică

Distribuţie Oltenia a organizat 3.749 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către consumatorii casnici şi agenţii economici în intervalul aprilie - iunie 2019.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti şi are impact direct asupra calităţii alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 3.749 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie–iunie 2019.

”Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuţie Oltenia.

Sustragerea de energie constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte conform legilor în vigoare

Distribuţie Oltenia anunţă că va realiza controale periodice pe teren, iar consumatorul trebuie să verifice periodic propriul sistem.

Departamentele specializate din cadrul Distribuţie Oltenia organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

În cele 7 judeţe în care operează Distribuţie Oltenia au fost verificate 3.749 locuri de consum şi au fost identificate 499 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează: Argeş – 101 cazuri, Dolj – 157 cazuri, Gorj –10 cazuri, Mehedinţi– 31 cazuri, Olt–104 cazuri, Teleorman – 62 cazuri şi Vâlcea– 34 cazuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: