O comisie de la CJ Mehedinţi verifică DGASPC în cazul fetiţei date spre adopţie. Sunt vizate mai multe persoane cu funcţii de conducere

O comisie de la CJ Mehedinţi verifică DGASPC în cazul fetiţei date spre adopţie. Sunt vizate mai multe persoane cu funcţii de conducere

Sorina

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, anunţă că a emis o dispoziţie pentru desemnarea comisiei care va verifica modul în care s-a derulat activitatea DGASPC referitoare la plasamentul minorei.

Mai exact, plasamentul fetiţei de la momentul la care fata a fost dată în grija asistentului maternal şi până la momentul în care drepturile părinteşti au trecut la familia adoptatoare, în baza deciziei Curţii de Apel Craiova.

„Am solicitat conducerii DGASPC Mehedinţi demararea unei cercetări administrative la nivelul Compartimentului de adopţii şi post adopţii şi a Serviciului Management de Caz. Cercetarea va avea ca obiectiv activitatea coordonatorului Compartimentului de adopţii şi post adopţii, doamna inspector I Pîrneci Valentina, a şefului Serviciului Management de caz pentru Copii, Boceanu Angelica, a managerului de caz, inspector I Violeta Morjan, fără a se limita la persoanele numite anterior. În funcţie de constatările cercetării administrative, am solicitat demararea unor eventuale cercetări disciplinare, dacă situaţia o impune”, spune Aladin Georgescu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: