Muzică şi voie bună la Zilele oraşului Baia de Aramă

Muzică şi voie bună la Zilele oraşului Baia de Aramă

Pe această scenă vor urca cunoscuţi interpreţi de muzică populară

Oraşul Baia de Aramă a îmbrăcat straie de sărbătoare la acest sfârşit de săptămână. Primăria oraşului o organizat Zilele orşului, dar şi Festivalul Naţional de Folclor “Munte, munte, brad frumos”, aflat la cea de-a  XV-a ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul  este organizat pe  stadionul  oraşului  Baia  de Aramă. Directorul festivalului este  conf. univ. dr. Gabriela  Rusu  Păsărin, iar preşedintele juriului este îndrăgita interpretă de muzică populară Anica Ganţu, născută în zona de munte a judeţului Mehedinţi.

În această seară are loc gala laureaţilor şi o serie de  recitaluri susţinute de Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Anica Ganţu, Luciana Văduva, Gelu Voicu. Pentru iubitorii muzicii uşoare, pe scenă va urca Anda Adam, iar seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria şi Consiliul  Local  Baia  de  Aramă, Consiliul  Judeţean  Mehedinţi şi Centrul Cultural Mehedinţi.

UPDATE Concurenţii înscrişi în festivalul concurs „Munte, Munte, Brad Frumos” au susţinut probele în cursul serii de sâmbătă, iar duminică au fost premiaţi. Membrii juriului au avut de făcut o selecţie dificilă pentru departajarea prestaţiilor concurenţilor, a vocilor şi a costumelor populare prezentate.

În mod normal, concurenţii Festivalului Naţional „Munte, Munte, Brad Frumos” sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, dar pentru că în timpul preselecţiei, membrii juriului au depistat o voce remarcabilă a unei tinere care nu împlinise încă 16 ani, astfel că au decis să acorde o dispensă de vârstă pentru a putea promova talentul adolescentei.

„Personal, sunt foarte mulţumită de colaborarea pe care am avut-o cu domnul primar Rafael Dunărinţu, pentru că a respectat toate criteriile specifice unui concurs folcloric. A fost o echidistanţă evidentă, au fost tineri care au participat pentru prima dată aici laBaia de Aramă şi care au produs surprize. Surprizele au fost de proporţii pentru că ne-am bucurat de variante din Cernăuţi, spre exemplu, ceea ce noi nu cunoaştem, dar şi prin vârstă, am acordat o dispensă de vârstă şi bine am făcut. Câteva luni o detaşau de limita inferioară de participare şi a fost o mare surpriză pentru concurs.”, a mai spus directorul Festivalului, Gabriela Rusu Păsărin.

Dispensa de vârstă a fost dată pentru ca în concurs să intre Iulia  Mihai, o tânără care nu a împlinit încă 16 ani şi care în cele din urmă a fost surpriza festivalului, ea fiind şi cea care a câştigat trofeul ediţiei a XV-a a Festivalului Naţional de Folclor „Munte, Munte, Brad Frumos.”

„Este câştigător al trofeului acela care a reuşit să aibă cea mai persuasivă prezenţă scenică, un repertoriu autentic, o voce care s-a detaşat net de toate celelalte, a reuşit să convingă prin ţinută, printr-o voce amplă şi dacă vreţi, acea uimire senzaţională – diferenţa de vârstă.”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Rusu Păsărin, directorului Festivalului Naţional de Folclor „Munte, Munte, Brad Frumos”.

CÂŞTIGĂTORII ediţiei a XV-a a Festivalului Naţional de Folclor „Munte, Munte, Brad Frumos”

Secţiunea Solişti Instrumentişti

MENŢIUNE – Andreea Saragea – Gorj
MENŢIUNE – Adrian Cătălin Ivăşcanu – Mehedinţi
PREMIUL al III-lea – Marian Argint – Gorjâ
PREMIUL al II-lea – Ion Bobirci – Gorj
Premiul I – Cătălin Danciu – Mehedinţi

Secţiunea Solişti Vocali

PREMIUL ACORDAT DE PRIMARUL ORAŞULUI BAIA DE ARAMĂ, RAFAEL DUNĂRINŢU – Ionela Cuzic
PREMIUL DE FIDELITATE – Cosmina Gherghinescu
PREMIUL DE POPULARITATE – Alina Darap
PREMIUL PENTRU CEL MAI AUTENTIC COSTUM POPULAR – Lavinia Buru
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Narcisa Băleanu
MENŢIUNE – Ilie Cornel Olteanu
PREMIUL al III-lea – Liviu Olteanu – Dolj
PREMIUL al II-lea – Georgiana Chrobatiuc – Bucovina
PREMIUL I – Grigore Gherman – Cernăuţi
TROFEUL „MUNTE, MUNTE, BRAD FRUMOS” – Iulia Mihai – Giurgiu

Citiţi şi:

Trofeul ediţiei a VIII-a a Festivalului Naţional  de Muzică Populară „Ponoare, Ponoare” 2013 a plecat la Cernăuţi

Câştigătoarea marelui trofeu al festivalului este felicitată de primarul oraşului 

Imagini din aceeasi galerie
  • Câştigătoarea marelui trofeu al festivalului este felicitată de primarul oraşului 
  • Marea câştigătoare a trofeului are doar 15 ani 
  • Primarul oraşului Baia de Aramă 
  • Mititeii nu puteau lipsi de la această petrecere 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările