Fostul şef al IPJ Mehedinţi, trimis în judecată pentru că a favorizat un hoţ care a furat chiar din sediul Poliţiei

Fostul şef al IPJ Mehedinţi, trimis în judecată pentru că a favorizat un hoţ care a furat chiar din sediul Poliţiei

FOTO Arhivă Adevărul

Un fost comisar-şef de Poliţie, care era împuternicit la comanda IPJ Mehedinţi, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, după ce a ajutat un bărbat să fure din sediul Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui comunicat de presă, de joi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost comisar-şef de Poliţie, care la data comiterii faptelor ocupa funcţia de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, infracţiuni concurente care, conform procedurile curente, se pedepsesc cu închisoare.

„În cursul lunii octombrie 2020, deşi a luat cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat (faptă comisă în sediul I.P.J. Mehedinţi) în calitate de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul DM nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, constând în aceea că, nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracţiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la faţa locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) şi a întreprins - nelegal - demersuri care se circumscriu activităţii de urmărire penală (identificarea şi ascultarea/audierea presupusului autor şi a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei şi tragerii la răspundere penală a numitului C. S.- F. (presupusul autor al infracţiunii de furt calificat)”, se arată în comunicatul remis presei de procurori.

Vă recomandăm şi:

Dosarul „furtul miliardului”. Un fost administrator special al BEM, reţinut de procurori

Un milionar român în euro şi-a violat repetat fiica de 13 ani, care a rămas însărcinată. Decizia judecătorilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările