Un milionar român în euro şi-a violat repetat fiica de 13 ani, care a rămas însărcinată. Decizia judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arestare adevarul

O anchetă desfăşurată în România şi Italia a dus la condamnarea unui tată incestuos care şi-a violat în mod repetat fiica pe atunci în vârstă de 13 ani şi jumătate, aceasta rămânând însărcinată.

Judecătoria Roman s-a pronunţat într-un dosar penal în care Iulian Şerban, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat de viol, infracţiune a cărei victimă a fost o fiică de-a sa, minoră de 13 ani şi jumătate la data faptei, care a rămas însărcinată în urma abuzurilor tatălui. 

Instanţa a dispus ca acuzatul să execute o sentinţă de 8 ani de închisoare, l-a decăzut din drepturile părinteşti şi i-a interzis ca o perioadă de timp după ispăşirea pedepsei să ia legătura cu fiica, să se apropie de ea sau de locuinţa unde aceasta domiciliază. 

„Pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată condamnă pe inculpatul Şerban Gheorghe Iulian, aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Bacău, la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare, în regim de detenţie. (...) Aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în

interzicerea exerciţiului dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica cu persoana vătămată Ş.C.M. ori de a se apropia la mai puţin de 100 m de aceasta şi dreptul de a se apropia la mai putin de 100 m de locuinţa persoanei vătămate) pe o durata de 3 (trei) ani, în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c CP“, conform instanţei. 

Cercetările în această speţă au început acum aproape cinci ani şi a fost necesară o colaborare între poliţiştii din Neamţ şi carabinierii italieni, pentru a se stabili cine este făptaşul, proba de netăgăduit fiind un test genetic.

Ancheta a fost îngreunată şi de faptul că minora, care provine dintr-o familie cu zece copii, unii fiind ai mamei dintr-o relaţie de concubinaj anterioară căsătoriei, a dat declaraţii contradictorii, susţinând că relaţii intime a avut cu fraţii vitregi mai mari şi cu alte persoane, iar la un moment dat l-a indicat pe un unchi, dar testele genetice au infirmat aceste susţineri. 

Alt test de acest gen a confirmat că părintele fetei era autorul, iar pe data de 22 iulie 2020, magistraţii de la Judecătoria Roman îl arestau preventiv pe Iulian Şerban, acuzaţia adusă fiind viol. Acesta tocmai se întorsese din Italia, unde stătuse fugar, pentru a participa, în localitatea natală, la pomenirea unei rude. 

Cum s-au prelevat probele ADN 

Acuzatul din acest dosar s-a căsătorit cu mama victimei în Italia, după ce trăiseră o perioadă în concubinaj, renunţând la numele lui de familie şi luându-l pe cel al femeii. Familia Şerban venea acasă periodic, aşa întâmplându-se în anul 2017, când s-au consumat  violurile. Se pare că au devenit soţ şi soţie din „interes“, realizând că oficializarea relaţiei le aduce beneficii de natură materială, fiind vorba despre alocaţiile copiilor, mult mai mari în ţara unde se stabiliseră decât în România.

„Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în străinătate, iar faptele s-au petrecut începând cu 2017. La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama, rămânând în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă. Anul trecut (în 2019 - n. red.), în familie s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedând doi copii, iar părinţii au primit  despăgubiri de circa 2 milioane de euro“,  declara Elena Cozma, asistent social la primăria unde locuia familia. 

La un moment dat, mama fetei violate a constat că aceasta avea un comportament ciudat, acuza stări de rău, astfel că a dus-o la un control medical. Aşa s-a aflat că era însărcinată în şase săptămâni şi s-a solicitat efectuarea unei întreruperi de sarcină. 

Cum era vorba despre o minoră şi de certitudinea comiterea unei infracţiuni, pentru că nu putea fi vorba despre relaţii sexuale consimţite la acea vârstă, au intrat pe fir poliţiştii, luându-se probe AND de la făt. Astfel de probe au fost prelevate şi de la fraţii vitregi ai victimei, dar şi de la alte persoane, cu care minora spunea că a avut relaţii intime. 

Nu s-a putut efectua testul şi la tată, deoarece acesta plecase în Italia şi se pare că fata nu pomenea nimic de el. Între timp, ancheta şi-a continuat cursul, iar poliţiştii din Roman au colaborat cu cei italieni şi s-a obţinut profilul ADN al acuzatului. Astfel, ceea ce era doar o ipoteză a devenit certitudine, demonstrându-se ştiinţific că el era tatăl copilului conceput cu fiica minoră. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Verdict în cazul doctoriţei românce căreia statul finlandez i-a luat copiii. „Ne reclădim viaţa din cioburi“

În spital, conflict sângeros cu cuţite între grupări rivale de etnici. Acuzaţie de tentativă de omor 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite