Debranşare cu scandal în localitatea Şimian din judeţul Mehedinţi

Debranşare cu scandal în localitatea Şimian din judeţul Mehedinţi

Persoanele care nu au datorii la Secom se ceartă cu reprezentantul societăţii

400 de familii fără apă din cauza rău-platnicilor de la Asociaţia de Proprietari nr.2,  printre  restanţieri sunt şi 20 de poliţişti      

Ştiri pe aceeaşi temă

Apa rece, în judeţul Mehedinţi,  s-a dovedit a fi sămânţă de scandal între locatarii blocurilor din Asociaţia de Proprietari nr.2 din Şimian şi reprezentanţii societăţii de apă-canal. 

O ceartă de proporţii s-a iscat în momentul în care angajaţii societăţii au venit să debranşeze asociaţia de la reţeaua de apă. Oamenii care au plătit sunt revoltaţi că vor rămâne fără apă din cauza rău -platnicilor.

„Sunt plătitoare la zi, nu am nici un leu datorie şi vecinii care nu au plătit de pe scară, nu vor să plăteacă.  Am doi copii mici, nu pot să trăiesc fără apă.

Eu plătesc la zi şi mi se taie apa, nu i-am lăsat să intre în scară, acum au venit să ne taie conducta, să ne întrerupă apa”, a declarat Simona Ţicu, nemulţumită că este debranaşată.

Societatea de apă şi canal are de recuperat de la această asociaţie 38.000 de lei, banii reprezintă  facturile neachitate din luna februarie a.c. 400 de familii rămân fără apă până când se vor achita restanţele. Printre rău –platnicilor se numără şi poliţişti.

„Printre datorinci sunt şi 20 de poliţişti. Am venit din uşă în uşă , am făcut reeşalonări cu toţi care au datorii, au rămas cu ele neplătite.

De o lună am scos situaţia cu datoriile la fiecare, le-am dus la jurist, au primit de la Tribunal citaţie pentru a se prezenta la Judecătorie”, a declarat Victoria Brumar, administrator la Asociaţia de Proprietari nr.2 din Şimian.

 Pentru că nu le-a fost permisă intrarea în boxele scărilor de bloc ca să ia apometrele, angajaţii Secom s-au apucat de construirea căminelor exterioare pentru ca pe viitor să nu mai întâmpine astfel de probleme.

„Asociaţia a fost somată  pentru şase facturi restante, nu s-a achitat decât o sumă foarte mică, fapt pentru care s-a trecut la debranşare.

S-a făcut un abuz de proprietari fiincă Secom-ul trebuia să aibă acces la aparatele de măsură, s-a procedat la scoaterea căminelor pe domeniul public ca societatea să aibă acces la aceste aparate”, a declarat  Nicolae Croitoru, şef Sector Secom Şimian.

În contractul încheiat între asociaţia de proprietari şi Secom nu se specifică posibilitatea de debranşare parţială a abonaţilor.

„La noi sunt neplătite facturile de şapte luni, noi avem contract cu cu asociaţia. Este legea codomeniului, nu putem să oprim apa pe paliere pentru că aşa este contractul”, a explicat George Lupulescu, reprezentantul Secom.

Societatea care furnizează apa rece în muncipiu Drobeta Turnu Severin şi în judeţul Mehedinţi are de recuperat 5.180.000 de lei pentru facturile neachitate, 2.400.000 reprezintă doar datoria pe care o au asociaţiile de proprietari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările