Cum se prepară ruladele de viţel cu slănină afumată

Cum se prepară ruladele de viţel cu slănină afumată

FOTO Aflacum.ro

Surprinde-ţi musafirii cu un preparat delicios şi săţios, ruladele de viţel cu slănină afumată, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

1 kg carne macră de viţel, 200 g slănină afumată, 1 lingură unt, 1 ceapă, 1 ţelină mică, 1 rădăcină pătrunjel, ½ ceaşcă zeamă de carne (sau apă), sare.

Mod de preparare:

Se taie carnea felii ca pentru şniţele. Se bat feliile cu ciocanul de lemn, ca să le subţiem, fără însă a le rupe.

Se taie marginile cu cuţitul ca să obţinem bucăţi de mărime egală, de circa 10 cm pe 15 cm.

Peste fiecare felie de carne se aşază o felie subţire de slănină afumată. Se rulează şi se leagă. Într-o cratiţă se înfierbântă o lingură de unt. Se pun o ceapă tocată, câteva felii de ţelină, un fir de pătrunjel, sare şi resturile de slănină tăiate mărunt.

Se prăjesc uşor câteva minute, amestecând cu lingura ca să nu se prindă. Se aşază deasupra ruladele de carne şi se întorc pe o parte şi pe alta până prind culoarea roşie de carne crudă; se dau apoi la cuptor şi se ţin la foc potrivit o oră şi jumătate, întorcându-le din când în când.

Se adaugă câte o lingură de apă, ca să nu se prindă de fund. Se scot pe o farfurie, se dezleagă aţele, se ţin la cald. În sosul din cratiţă se toarnă câteva linguri de zeamă de carne şi se lasă să dea repede într-un clocot. Se strecoară sosul şi se toarnă peste rulade. Împrejur se pun ciuperci întregi, înăbuşite în unt. Ruladele se servesc foarte fierbinţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: