Cum se prepară conopida cu ciuperci la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conopidă cu ciuperci la cuptor FOTO Aflacum.ro
Conopidă cu ciuperci la cuptor FOTO Aflacum.ro

Vă propunem o reţetă rapidă, avantajoasă atât în privinţa ingredientelor, cât şi a timpului de preparare, din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingredinte:

1 conopidă mare, 200 g ciuperci, 2 linguri făină, 2 linguri unt, 1 ½ ceaşcă lapte, 1 gălbenuş, zeamă de lămâie, unt proaspăt (cât o nucă), 2 linguri brânză (şvaiţer sau parmezan ras), sare.

Mod de preparare:

Se fierbe o conopidă frumoasă în apă cu sare. Când este gata, se desfac buchetele. Între timp se curăţă ciupercile, se taie felii subţiri şi se înăbuşă cu puţin unt. Separat se face un sos dintr-o lingură de unt cu 2 linguri de făină şi se stinge cu 2 ceşti de lapte sau de apă în care a fiert conopida.

Când este fiert şi potrivit de gros, se amestecă sosul cu un gălbenuş şi cu puţină zeamă de lămâie. Se potriveşte cu sare. Se unge cu unt o formă rezistentă la foc, se aşază câteva buchete de conopidă într-un strat cât mai egal, se presară brânsă rasă, un rând de ciuperci, iar deasupra restul de conopidă.

Se toarnă apoi sosul de făină. Se mai presară puţină brânză, se pun câteva bucăţele de unt şi se dă la cuptor până începe să se rumenească. Se serveşte în formă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite