Cum se pregăteşte ştiuca umplută, făcută la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştiucă umplută FOTO Reţete pescăreşti
Ştiucă umplută FOTO Reţete pescăreşti

Mâncarea pe bază de peşte nu este preţuită doar pentru gustul deosebit, ci şi pentru efectul benefic avut asupra sănătăţii organismului uman. Vă propunem o reţetă gustoasă din cartea de bucate a Sandei Marin: ştiucă umplută, la cuptor.

Ingrediente: 1 ştiucă de 1 kg, 1 felie pâine, 1 lingură lapte, ½ ceaşcă ulei, 2 ouă, frunze pătrunjel, sare, piper, 1 morcov, 1 ceapă, 4 cartofi mijlocii, 2 l apă, 2 linguri unt.

Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă. Cine are îndemânare face o simplă tăietură la burtă, apoi, cu ajutorul unui cuţit mic şi nu prea tăios, începe să desfacă pielea, astfel încât la sfârşit pielea rămâne prinsă numai de cap.

Altfel, se taie de la început capul, apoi se desprinde pielea la gât şi se scoate de pe peşte ca o mănuşă întoarsă pe dos. Se spală, se freacă peştele cu puţină sare şi se lasă la o parte. Se desface carnea de pe oase, se trece prin maşina de tocat împreună cu miezul de la o felie de pâine, muiat în lapte şi stors. Se freacă totul cu ulei, se adaugă ouăle, pătrunjelul tocat, piper, sare.

Se umple pielea de ştiucă bine stoarsă de apă, i se dă forma peştelui, se coase pe unde s-a umplut şi se aşază capul la loc. Se aşază peştele cu untul într-o cratiţă lungă şi se dă la cuptor. Se unge din când în când cu untul din cratiţă. Se serveşte ştiuca umplută caldă, cu lămâie.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite